„Soha nem fogunk semmit feladni!”

Mogyoródi KSK – Hatvani KSZSE 26:26 (12:17)

Helyszín: Mogyoród, Szent László Általános Iskola Sportcsarnoka
Játékvezetők: Kolarovszki Zoltán, Lázár Zoltán
Nézőszám: 60 fő

Ezzel a hitvallással léptek pályára legutóbbi bajnoki mérkőzésükön felnőtt női csapatunk a Mogyoródi KSK ellen október 20.-án pénteken. A Bárány Zsolt vezette társaságnak egy igazán harcias küzdelem során sikerült kivívnia a döntetlent ellenfelünkkel szemben. Az új vezető edző szerint elkezdődött egy új korszak a csapat életében, mostantól senkivel szemben nem fognak meghátrálni.

Csapatunk hétvégi teljesítményéről hallgassátok meg Bárány Zsoltot, együttesünk új vezetendőjét, kérdeztük a mérkőzés után az összecsapásról.

Egy döntetlennel záródó mérkőzést láthatott a közönség az imént. Milyen volt a pálya széléről a találkozó?

„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben egy nagyon parádés támadást és védekezést mutatott be a csapat. A második félidő előtt felhívtam a lányok figyelmét arra, hogy az első tíz percre nagyon oda kell figyelnünk, hiszen ha ott engedjük az ellenfelünket játszani, akkor ott komoly gondok lehetnek. Sajnos ez pont így is sikerült, meg tudta fordítani ellenfelünk az eredményt. Emellett tőlünk Vas Tamarát piros lappal ki is állították, ez nagy érvágás volt számunkra, de le a kalappal a lányok előtt, hogy hátrányból vissza tudtuk hozni a mérkőzést, és egy döntetlent tudtunk játszani velük.”

Volt, amikor ellenfelünk már elment két góllal is de láthattuk ahogy nem adja fel a csapat. Mi volt az a plusz, ami vitte a lányokat előrre?

„A hit! Az, hogy azért jöttünk ide, hogy nyerjünk! Valamit elkezdtünk csinálni, bevállaltuk, nem kezdünk el feltett kezekkel állni, bárki legyen is az ellenfelünk. Mi azért megyünk bárhová, hogy nyerjünk, soha nem fogunk semmit feladni, nekem ez az ideológiám, a hitvallásom és ezt próbálom a lányoknak is átadni. Ha ez sikerül, akkor csak a „holttestünkön” keresztül verhetnek meg minket.”

Látni lehetett, hogy milyen harcosok voltak a lányok és, hogy nem adták fel az utolsó percig sem. Emelet azt is tudni lehet, hogy edzéseken 15-16 játékos is rendszeresen részt vesz, és nincs már gond azzal, hogy rövid a kispad. A bajnokság végére miben fog még változni csapatunk, hiszen rengeteg edzés és mérkőzés van még hátra?

„Én úgy érzem, hogy kezd össze állni a csapat. Rettentően készülünk az elkövetkező fordulókra továbbra is. Nagyban befolyásolja az, hogy a bajnokság végén, hogy állunk, hogy a lányokban benne marad ez a hit, el akarják e végezni a munkát, hisznek e saját magukban, és az elvégzett feladatokban. Harciasságunk már megvan, fizikálisan még van mit pótolnunk, illetve technikailag is. Végig visszük a bajnokságot, így ahogy vagyunk közösen. Egy-két ember azért jó volna, hogy ha tudná segíteni a csapatot, de örülök, hogy ennyien vagyunk. Megcsináljuk!”

Csapatunk egyik irányítóját, Pásztor Orsolyát is megkérdeztük a mérkőzés kimenetéléről és, hogy milyen volt belül játékosként az összecsapás?

Egy döntetlennel zárult a mérkőzés, bár volt, amikor hat góllal is vezettünk és az is előfordult, hogy ellenfelünk ment el kettővel. Milyen volt belülről a mérkőzés?

„Utólag visszagondolva elég nehéz volt. Szerintem elfáradtunk, a kiállítások eléggé ki vették az energiánkat és ilyenkor kicsit megálltunk, ez által visszább esett a teljesítményünk is. Hibákat vétettünk, kapkodtunk és így egy döntetlent tudtunk „csak” kihozni a mérkőzésből.

Azt mindenképpen látni, hogy küzd és akar a csapat. Szerinted miben fejlődtetek az elmúlt időszakban?

„Elsősorban gyorsult a játékunk, ez által sokkal gyorsabban támadunk. Védekezés során jobban érezzük egymást, főképp abban, hogy hogyan segítsünk a másiknak. De még nem állunk meg, dolgozni kell tovább!”

Nem volt egy egyszerű mérkőzés abból a szempontból sem, hogy ellenfelünk finoman szólva kemény volt. Odabent ebből te mit éreztél, hiszen lehetett látni, hogy ténylegesen téged próbáltak úgymond „kikapcsolni”?

„Igen így volt, de ezzel számítani kell minden mérkőzés során, főleg egy irányítónak. Bent ebből igazából nem úgy veszed észre, hiszen csak megy az ember előre csinálja a dolgát, küzd, próbálkozik, olyankor nem érzi az ember a pofonokat csak megy tovább és hajt a győzelemért!”

Reméljük, ez a harciasság megmarad lányainkban és fordulóról-fordulóra erősebbek és eredményesebbek lesznek. Szeretnénk megköszönni a HKSZSE szurkolóinak a támogatást, hiszen közel 35-40-en utaztak el és szurkoltak a csapatnak. A helyszínen ezzel többen voltak szurkolóink, mint a hazai csapat szimpatizánsai.

Lányaink következő mérkőzését Október 29.-én (vasárnap) 11:00-kor játsszák hazai pályán, a Domony KSE csapata ellen. Kérjük a szurkolókat, hogy minél többen jöjjenek és szurkoljanak a csapatnak a helyszínen!

Hajrá Lányok!

hely csapat M GY D V LG KG GK PONT
1. KASE 6 6 0 0 228 125 103 12
2. Csömöri KSK 6 5 0 1 237 147 90 10
3. Kóka KSK – Tura 6 4 0 2 187 156 31 8
4. Jászárokszállás VSE 6 4 0 2 222 195 27 8
5. Mogyoródi KSK 5 2 1 2 136 156 -20 5
6. Pásztói KC 5 2 0 3 134 141 -7 4
7. Vácrátót KSE 6 2 0 4 138 196 -58 4
8. Hatvani KSZSE 6 1 1 4 145 166 -21 3
9. Domony KSE 6 1 0 5 163 239 -76 2
10. Sülysápi SE 4 0 0 4 86 155 -69 0