Sorozatban 3 győzelem

Hatvani KSZSE – Sülysápi SE 29:22 (16:9)

Felnőtt női csapatunk a Pest megyei bajnokságban tovább folytatja remek teljesítményét, hiszen a hétvégén hazai pályán győzte le a Sülysápi SE csapatát. Lányaink sorozatban harmadik győzelmüket aratták, amivel már a tabella 6. helyét foglalják el.

Csapatunk november 12.-én (vasárnap) fogadta a Kodály Zoltán Általános Iskolában a Sülysápi együttest, ahol ismét bebizonyították, hogy elindultak a fejlődés útján, és nem kívánnak le térni róla. Lányaink egyre jobb formába kerülnek, hiszen egyre jobb és szebb játékkal kápráztatják el a hatvani közönséget hétről-hétre.

Csapatunk hétvégi teljesítményéről együttesünk egyik tagját Valló Krisztinát kérdeztük:

Kezdetben úgy tűnt, hogy nagyon sima mérkőzés lesz, aztán valami megváltozott és nem úgy ment a játék, ahogy szerettétek volna! Mi történt a csapattal?

„Igen ez így volt. Edzőnk is felhívta erre a figyelmünket, hogy egy ezzel a csapattal szemben nehéz lesz játszani. Esélyesnek éreztük magunkat, az elején nagyon összeszedettek voltunk, viszont a végén ellenfelünk is feljavult. Sajnos a kezdeti jó játék után én úgy éreztem, hogy a csapat egy kicsit fejben szétesett, és nem tudtuk 100%-osan kihasználni a helyzeteinket sem.”

A lényeg mégis meg van a győzelem, és az ezzel járó 2 pont! Magabiztos sikernek mondható, viszont vannak még hibák, amiket ki kell javítani?

„Így van, a győzelem legfontosabb, mert ezzel a bajnoki tabella 6. helyére kerültünk! Minden mérkőzésből nagyon sokat tanulunk, levonjuk a következtetéseket és javítjuk a hibáinkat. Voltak technikai problémáink is, de a lényeg meg van, hoztuk a kötelezőt!”

Bárány Zsoltot csapatunk edzőjét is megkérdeztük együttesünk jó teljesítményéről?

A mérkőzés nagyon jól indult, sok gólt dobtak a lányok, viszonylag könnyedén. Aztán mégis történt valami, ami miatt úgy látszott, hogy akadozott a játék! Mi volt ez?

„Ez így van! Valóban nagyon jól indultunk, azt kértem a lányoktól, hogy próbáljunk sok lerohanást végezni és ezeket a lehető legtöbb helyzetben igyekezzünk is befejezni. Ez működött is az első 7-8 percben aztán kicsivel rosszabbra fordult a helyzet. Persze van még mit fejlődnünk, hiszen kondícióval is volt némi probléma a mérkőzésen, valamint technikailag is sokkal jobban oda kell figyelnünk.
Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, amiről előzőleg már tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen saját magunkat kell meggyőznünk, hogy mi ennél többet is tudunk. Mikor úgy érezzük, hogy az ellenfelünk gyengébb akkor hajlamosak vagyunk kicsit álmosan játszani, ami felkészülésünk során is látszódott.”

A győzelem meg van, és ez a legfontosabb!

„Pontosan! Én is ezt mondtam a lányoknak, hogy a 2 pontunk legyen meg, aztán próbáljunk haladni tovább az élmezőny felé. Most – különböző okok miatt –  hiányzott pár játékos is, akik meghatározó részét képezik a csapatnak, de ha ők visszatérnek, akkor azért könnyebben és eredményesebben is játszhatunk.”

Csapatunk célja továbbra is a rájátszásba kerülés, ahol mindenképp a felsőházba szeretnénk elkezdeni a hátralévő mérkőzéseket. Elnökség elvárása is ez, hiszen az előző bajnoki évben is épp hogy lecsúsztunk a felsőházról, így idén mindenképp ez a csapat célja.”

Ehhez vasárnap (November 19) lányainkra a szezon egyik legfontosabb és legnehezebb mérkőzése vár, hiszen a bajnokságot 100%-os mérleggel álló KASE ellen lép pályára, idegenben. Kérünk minden szurkolót, hogy ha tehetik, látogassanak ki a helyszínre, és drukkoljanak a csapatnak, hiszen szükségük van a hatvani támogatásra!

Hajrá Lányok!