Sorozatban 5 győzelem, és a dobogó harmadik helyezése

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Bp. Elektromos SE 33:21 (17:10)

Helyszín: Hatvan, Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornacsarnoka
Játékvezetők: Győri Ádám, Hadas Sándor
Nézőszám: 102 fő
HKSZSE: Mészáros – Répási 9(2), Szarvas Ádám 1, Varju 4, Vad, Blazsek 8, Horváth 2
Cserék: Mundruczó, Rutka 3, Nagy 1, Borbély 2, Major 1, Tihaméri 1, Ledacs-Kis, Hegedűs 1, Baranyi
Kiállítások: 6 ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 2/2

Férfi felnőtt csapatunk lehengerlő győzelmet aratott a hétvégén, ahol hazai pályán fogadta a Budapesti Elektromos SE csapatát, akik ellen megszerezték sorozatban ötödik győzelmüket, amivel a bajnoki tabella harmadik helyére kerültek fel.

Együttesünk szinte megállíthatatlanul robog az NB II-es bajnokság Északi csoportjában, ahol most már csupán 2 pontra van a tabellát vezető Rév csapatától.
Fiaink már az első perctől kezdve az irányítása alá vonták a találkozót, ahol, még ha az elején is egy kicsit „döcögve”, de végül egy remek teljesítménnyel megtudta nyerni a mérkőzést.

Csapatunk egyik gólzsákját, Blazsek Milánt kérdeztük a találkozó kimeneteléről?
„Az eleje elég nehezen indult, de utána hála istennek sikerült felőrölnünk ellenfelünket. Megpróbáltuk a mesternek az utasításait teljesíteni, védekezésünket összeszedtük, támadásaink során nem igazán akadt hibázási lehetőségünk, így nem is hagytunk ki túl sok gólhelyzetet.”

Együttesünkbe egyre több hatvani saját nevelésű játékos is szerephez jut, köztük Nagy Gergely, és a mostani találkozón bemutatkozó Baranyi Máté. Őt kérdeztük a debütálás élményeiről:
 „Először is nagyon kemény mérkőzés volt! Sajnos gólt nem tudtam szerezni, hiszen egy 7-est is kihagytam, de remélem, hogy ettől függetlenül jól teljesítettem és szeretnék bekerülni a következő mérkőzés keretében és még jobb teljesítményt nyújtani a találkozókon!”

Kedves László, csapatunk vezetőedzője fiatal ellenfelünket, és a együttesünk összhangját méltatta:

 „Mondhatni hoztuk a kötelezőt, ami egyáltalán nem volt könnyű, mert ez a fiatal csapat nagyon jól tartotta magát, főleg az első félidőben. Egy-két idősebb játékossal kiegészülve, pedig nagyon jól küzdött, mint támadásban, mint védekezésben. Szépen, lassan, fizikálisan sikerült őket felőrölni, ahol Blazsek Milán révén könnyű gólokat szereztünk, melynek köszönhetően megalapoztuk ezt a nagyarányú győzelmet.

Sokkal nagyon erőfeszítésre kényszerített a Tromos, mint amire előzőleg számítottam, ezt a pályán is érezték a srácok. Az első pillanattól kezdve mindent megtettek az utolsóig percig. Volt egy időszak, ahol egy „csikó” csapatot küldtem fel, szerettem volna, hogy ha a jövő csapatából páran kipróbálhassák magukat ezen a szinten, illetve kíváncsi voltam, hogy az első tűzkeresztségen hogyan esnek át. Meg kell szokniuk, ez egy másik sebességi fokozat, mint dinamikában, mint erőnlétben, de nem csalódtam ezekben a fiatal srácokban és szépen helyt álltak.

 Az első félidőben szeretném kiemelni a kapusteljesítményünket Mészáros Péter révén, ahol is sok védekezésbeli hibával játszottunk, amit ő javítani tudott. Ez jó tendencia folytatódott a második játékrészben is, ahol Mundruczó Dani révén kevés gólt kaptunk. Igazából nem egyéneket, hanem mint előzőleg is a csapatot magát emelném ki legszívesebben!”