Szomorúak legyünk, vagy inkább örüljünk?

Gödöllői KSE – OKTAT60 Hatvani KSZSE 23:23 (10:9)
Helyszín: Gödöllő, Hajós Alfréd Általános Iskola
Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor
Nézőszám: 120 fő
Hatvani KSZSE: Mészáros – Répási 6(2), Varjú 2, Blazsek 3, Borbély 3(1), Szarvas Ádám 2, Horváth 2(1)
Cserék: Szarvas András (kapus), Rutka, Ledacs-Kis 3, ,Tihaméri, Hegedűs, Vad 1, Tatár, Nagy G., Kedves H. 1
Kiállítások: 8 ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/0 ill. 6/5

Felnőtt férfi csapatunk a hétvégén a bajnokságot – addig- vezető Gödöllői KC otthonába látogatott el, ahol egy igazán drámai, és fordulatokkal teli mérkőzést játszottak a fiúk. A végén egy időn túli hétméteressel sikerült kiegyenlítenünk, így a végeredmény 23:23 lett. A mérkőzésről Borbély Zoltán, csapatunk játékosa és Kedves László, az együttes edzője számolt be:

Borbély Zoltán:

Ez a mérkőzés maga volt a dráma! Vezetett az ellenfél, aztán mi álltunk nyerésre, majd döntetlen, és végül egy időntúli hétméteres. Milyennek láttad a mérkőzést belülről?
„Kaotikus volt! Rendkívül nehéz mérkőzés volt ez, amire egész héten készültünk, hiszen tudtuk, hogy milyen erőt képvisel a gödöllői csapat. Győzni jöttünk ide, de sajnos a kimaradt ziccereink megbosszulták magukat. Végül sikerült egy pontot mentenünk, ami idegenben nem egy rossz eredmény úgy gondolom.”

Az időntúli hétméteres elvégzését te vállaltad. Ennek értékesítése egy pontot jelentett, de ha nem sikerül, akkor az azt jelentette volna, hogy két ponttal lép meg tőlünk a Gödöllő.  Hasonló időntúli hetesed az előző bajnokságban is volt, amit akkor is belőttél. Nagy volt rajtad most a nyomás?
„Nem volt kérdés, hogy elvállalom. Nem vagyok izgulós típus, de azt tudtam, hogy itt nincs semmiféle trükközés, itt egyszerű, és hatékony megoldást kell választanom! Gödöllőnek nagyon jó kapusa van, nem lehetett neki lehetőséget hagyni.

Ezt az eredményt látva, hányadik helyre a csapatot a bajnokság végére?
„Kedves László edzőnknek megígértük, hogy megnyerjük az összes hátralévő mérkőzésünket, és bízom benne, hogy ezt sikerül is teljesítenünk. Egy dobogós helyezést mindenképp megérdemel a csapat!”

Kedves László:

Nem titkolt vágyunk volt a győzelem a Gödöllő otthonában, mégis sikerként ünnepeltük a mérkőzés végén a döntetlent. Milyen volt a kispadról ez az összecsapás?
„Az első félidőben, ami nekem fájó volt, hogy elsősorban a baloldalon kihagyott ziccereinknek köszönhetően, rendkívül rossz volt a helyzetkihasználásunk, de szerencsére a cserét követően Ledacs-Kis Róbert jól tudta megoldani a helyzeteket. Sajnos, – mint már mondtam- nem sikerült a ziccereinket és a lerohanásainkat kihasználni rendesen és itt buktuk el majdnem a találkozót. Egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, ahol az egy pont jó is meg nem is. Jobb mintha kikaptunk volna és így továbbra is harcban állunk a bajnoki dobogóért, viszont rossz, mert láttam a fiúkban, hogy meg tudnák nyerni az összecsapást, ám ez elmaradt végül.”

Következő ellenfelünk a Honvéd. Mit várhatunk a csapattól azon a találkozón?
„Nem szabad alábecsülnünk egyetlen ellenfelünket sem, még ha jelenleg nem is nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Megpróbálunk rendesen felkészülni a Honvéd csapatából, igyekszünk az ő erősségüket felmérni, kiértékelni, és arra ellenszert találni. Célunk továbbra is a dobogó, és minél feljebb végezni ezen a ranglétrán!”

Fiaink legközelebb április 29-én (vasárnap) 16 órakor játsszák soron következő mérkőzésüket, hazai pályán fogadják a Budapest Honvéd SE együttesét.