Szurkoló vs. néző, avagy a 8. Te magad légy!  

Férfi és női csapataink – mint a bajnokság során mindig – fontos mérkőzést játszanak a hétvégén. A nőknek győzni kell legalább 3 góllal ahhoz, hogy továbbjussanak és esélyt kapjanak arra, hogy megszerezzék a bajnoki címet. A férfiak szeretnék úgy zárni a bajnokságot, hogy elmondhassák magukról azt, hogy nem találtak a bajnokság során hazai pályán legyőzőre, illetve van miért visszavágni a salgótarjáni ellenfelünknek. Ehhez, kedves szurkolók, szükség van rátok!

Nézőnk már sok van – gyakorlatilag a Kodály tornacsarnokának befogadóképességének határait teszteljük minden mérkőzésünk alkalmával –, hiszen legutóbb is majdnem 300-an voltak. Sajnos, szurkolóból aránylag kevés van.

Mi a különbség szerintem a szurkoló és a néző között?

Kezdjük az utóbbival. A néző eljön a mérkőzésre, felül a lelátóra, és csendben megnézi a mérkőzést és a végén hazamegy. Miután férfi felnőtt és ifjúsági csapatunk, valamint a női felnőtt csapatunk általában győz, vélhetőleg még örömmel is távozik a néző a csarnokból. A szurkolók viszont nyomon követik csapataink mindennapjait, lájkolják és megosztják az Egyesület facebook bejegyzéseit, és ami fontos, hangosan biztatják, űzik, hajtják a csapatokat a győzelem felé a mérkőzés alatt. Vannak, akik csak a csapat nevét skandálják, vannak akik rigmusokat szavalnak, vannak akik dobbal, kürttel biztatják a lányokat és a fiúkat. Amikor módjuk és lehetőségük van rá elkísérik a csapatukat idegenbe, szóval nálunk kézilabdásoknál, ők a nyolcadik játékosok. Szerepük, bíztatásuk felbecsülhetetlen!

Talán, ma még Hatvanban ők vannak kevesebben, mert több a néző. Lehet, hogy nem így van, csak a szurkoló bátortalan a nézők között, tehát most lehetőséget adunk – kérünk mindenkit –, hogy próbáljuk meg, milyen az, amikor a nézőtéren ülők nem csak nézők, hanem szurkolók, ezzel is segítve a csapatokat.

Próbáljuk meg most hétvégén, az utolsó bajnoki fordulók alkalmával, hogy igazából szurkoljunk a csapatoknak!

Kérünk mindenkit, aki tényleg szurkolni akar a csapatoknak, azok jöjjenek – amennyiben a pálya felől nézzük a lelátót, a videóállványtól balra – és ott foglaljanak helyet. Nem kell mást tenni csak végig buzdítani a csapatokat hangerővel, dudával, dobokkal, stb.

Egyesületünk és a férfi felnőtt csapat névadó szponzora az OK-TAT-60 Kft. meglepetéssel készül a szurkolóknak. Tettünk el – nem titkos szándékkal – a programfüzetből azért, hogy a bajnok csapatokat is ábrázoló kiadványt emlékbe eltehessék maguknak, amit a vasárnap 12 órától kezdődő, mindhárom mérkőzésen térítés nélkül megkaphattok. Aki pedig igazából szurkol – korlátozott számban mérkőzésenként 20-30 darab – szurkolói pólót is kaphat a helyszínen.

Akkor amivel kezdtük, azzal fejezzük be: a 8. Te magad légy!

Szombati Lajos
alelnök | Hatvani KSZSE