Tisztelt hatvani sportolni vágyók!

Hétfőn Szabó Zsolt Országgyűlési Képviselő Úr irodájában, Horváth Richárddal rövid egyeztető megbeszélést tartottunk a Sportcsarnok jövőjével kapcsolatban. Abban állapodtunk meg, hogy adatokat gyűjtünk az elmúlt időszakban más településen átadott Sportcsarnokokkal kapcsolatban, hogy a lehető legjobb megállapodást tudjuk megkötni.

Továbbá megállapodtunk, hogy jogi, és pénzügyi szakemberek bevonásával szakmai egyeztetést fogunk tartani a közeljövőben. Pozitívan távoztunk erről a megbeszélésről, amelyről örömmel számoltunk be. Számunkra azonban megdöbbentő módon, Horváth Richárd Facebook oldalán olyan poszt jelent meg, mintha ez a találkozó meg sem történt volna. Természetesen, reagálnunk kell, még ha nem is szeretnénk, de tudomásul kell vennünk, hogy emellett nem mehetünk el szó nélkül.

Azt azért látnia kell mindenkinek, hogy április óta, azért nincs meg a Sportcsarnok használatbavételi engedélye, mert Horváth Richárd többszöri ígéretének ellenére sem készült el az engedély kiadásához szükséges út. Hogy ezzel mi a szándéka? Gondoljuk, ez mindenki számára egyértelmű.

Ezzel veszélyezteti Egyesületünk bajnoki, Liga Kupa, és Magyar Kupa mérkőzéseit, továbbá veszélyezteti más népszerű sportrendezvények megtartását, mint például az évek óta nemzetközi sikernek örvendő szeptemberre tervezett Harcosok Éjszakáját, vagy az októberben megrendezésre kerülő Grappling Kvalifikációs Országos Bajnokság, valamint a Jiu-jitsu versenyt is.

Mindannyiunk örömére szolgált, hogy sikerült leülnünk Horváth Richárd Polgármesterrel egy asztalhoz, hogy megvitassuk a további egyeztetések menetét. Fontosnak éreztük ezt az egyeztetést megtartani, ugyanis Horváth Richárd és Lestyán Balázs városunk Polgármestere és Alpolgármestere semmisnek vették azt a megállapodást az Egyesülettel ,amely alapján a projekt haladt, így ez most megrekedt. A megjelent hírekkel ellentétben a várossal szemben nem tettünk feljelentéseket, csupán jogi védelmet kértünk, hogy a csarnokot megközelíthessük, illetve a város több mint 345 millió forintjába kerülő -minket mocskoló, és támadó- Média-Hatvan Kft-től kértünk sajtóhelyreigazítást.

Együttműködésünk jeleként és azért, mert hisszük, hogy vádaskodásokkal és vitás helyzetek kialakításával nem lehet előre jutni, második sajtó-helyreigazítási perünket a város jogi képviselőjével közösen kérve megszüntettük. Sajnálattal látjuk, hogy ennek ellenére Egyesületünknek, és annak vezetőinek lejáratása a hatvani médiában továbbra is folyamatosan zajlik.

Tény, a Sportcsarnok jelenleg az Egyesület tulajdonát képezi melyet a jogi, és gazdasági kérdések tisztázása után – közel 800 millió forint ÁFA befizetése, ellentételezés, partnerségen alapuló együttműködés – az eredeti megállapodás értelmében kész átadni a városnak. A hétfői megbeszélés erről szólt, és nagyon sajnáljuk, hogy Horváth Richárd ennek ellenére folytatja tovább egyszemélyes háborúját ellenünk.

A hétfői megbeszélésre mi konkrét javaslatokkal érkeztünk, amiket Horváth úr elfogadott, ezért nem is értjük, hogy miért nyilatkozta azt, hogy érdemleges megállapodás nem történt.
Az Egyesület vezetése eddig is azért dolgozott, hogy minél hamarabb megnyithassa kapuit a hatvaniak előtt a Sportcsarnok.

Mi továbbra is tartjuk magunkat az eredeti megállapodáshoz, és azt szeretnénk, hogy hatékonyan, és jogszerűen működjön ez a létesítmény, illetve, hogy ezt minden hatvani magáénak érezze, és ne egyes személyek gazdasági, és politikai céljait szolgálja. Mindenkinek az most az érdeke, hogy Horváth Richárd tartsa magát az általa aláírt megállapodáshoz, és annak szellemiségéhez.

Most, – ahogy mondani szokás- Horváth Richárdnál pattog a labda, és bízunk benne, hogy partnerként, sportszerűen viselkedik majd. Már többször bizonyítottuk, hogy csak összefogással, és együttműködve vihetjük előre az Egyesületet, akkor is, hogyha a város vezetője harcot folytat ellenünk, amibe az is belefér, hogy támadjon minket, és önhatalmúlag a már megítélt támogatást vonja meg tőlünk.

Kitartunk az értékeink mellett!

Továbbra is kérjük Horváth Richárdot, hogy legyen partnere az Egyesületnek és a hatvaniaknak! Kérjük az Önkormányzati Képviselőket pártállástól függetlenül, próbáljanak hatni Hatvan Város Polgármesterére, annak érdekében, hogy az a közösségi érdekeit képviselje.

Mi hiszünk abban, hogy sikerülni fog megegyezni a Város vezetésével és közösen, egyetértésben fogjuk kihasználni a Sportcsarnok adta lehetőségeket.