Tovább folytatódik a csarnok hasznosítása!

Sokan érdeklődnek, hogy az Egyesület a csarnokot hogyan fogja majd hasznosítani.

Azt már többször leírtuk, hogy ez annak a függvénye, hogy az Önkormányzat mikor készíti el azt az utat, ami a csarnok használatbavételi engedélyéhez szükséges. Ennek időpontját még jelen pillanatban sem látjuk, sőt véleményünk szerint ez egyre távolabb kerül, viszont a napokban kaptuk a hírt, hogy az ideiglenes út akár július 15-re elkészülhet, és akkor reális esély van arra, hogy augusztus közepére ez, illetve a csarnok is megkapja a szükséges engedélyeket.

Természetesen, egy nagyobb szabású megnyitóval készülünk, melynek részletei egyelőre maradjanak titokban. Augusztus közepére tervezünk egy próbaüzemet – több kézilabda, illetve egyéb jellegű mérkőzésekkel- , annak érdekében, hogy éles helyzetben teszteljük a csarnok működését.
Szeptember 19-én tervezünk helyt adni a város legnagyobb küzdősport gálájának, a Harcosok Éjszakájának. Ez a rendezvény már évek óta kinőte a Kodály tornacsarnokát, ismét megrendezni ott már egy komoly visszalépés lenne. Az elmúlt 2 évben ez a rendezvény a Sörfesztivál keretén belül került megrendezésre és második alkalommal már mint egy 1000 fő látogatott ki a versenyre. Ennek befogadására már képtelen lenne a Kodály csarnoka, ahol egyébként is maximum 299 fő tartózkodhat egy időben a Katasztrófavédelem előírásai miatt. Ezzel egy időben folynak a tárgyalások egy másik rangos sportesemény megrendezéséről is. Ennek megbeszélésének érdekében 2020.május 25-én Kovács Gábor úr a Grappling Szövetség elnöke, és magyarországi alapítója látogatást tett a csarnokban.

A látogatás konkrét célja az volt, hogy egyeztesse az Egyesület vezetőjével az őszi Grappling Kvalifikációs Országos Bajnokság, valamint a Jiu-jitsu verseny időpontjáról, amelyek október 10-én kerülnének megrendezésre. Idén tartanák a Magyar Grappling megalakulásának 10. évfordulóját, Hatvanban. Ez a bajnokság egyben egy emlékverseny is, ahol a sportág elhunyt sportolóira emlékeznek. Mindkét sporteseménynek úgy fogunk helyet adni hogy külön bérleti díjat nem fogunk felszámítani, csupán a rezsi költségeit -fűtés, világítás, takarítás- kell a szervezőknek megtéríteni.

Készülünk még egy nagyobb rendezvényre is. Természetesen örömmel adunk helyet -amennyiben a város megrendezi idén is- következő Karácsony Kupának. Amennyiben nem itt rendezik, vagy nem kerül megrendezésre, mi már megkezdtük a megbeszéléseket egy pénzdíjas Foci Kupa megrendezésével kapcsolatban is, a megszokott két ünnep közti időszakra.