Újra a helyes úton a fiúk

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Salgótarjáni Strandépítők KC 23:22 (12:12)
Játékvezetők: Acsai László, Csorba Tamás
Nézőszám: 146 fő
Hatvani KSZSE: Mészáros  – Kedves H. 4, Szarvas Ádám 2, Varjú 3,  Blazsek 1, Vad 1, Horváth 4(1)
Cserék: Szarvas András(kapus), Répási 4(1), Rutka 2, Nagy G., Ledacs-Kis, Tihaméri, Borbély 1, Hegedűs, Tatár 1
Kiállítások: 8 ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/2 ill. 2/1

Az OKTAT60 Hatvani KSZSE csapata,  hazai pályán fogadta az örök riválisát, a Salgótarjáni Strandépítők csapatát. A helyszínre kilátogatók egy kőkemény találkozót láthattak, ahol az együttesek végig fej-fej mellett haladtak. Fiainknak végül azonban  sikerült megszerezniük a győzelmet, és az ezzel járó két pontot, amivel továbbra is harcban maradtak dobogós hely megszerzéséért. Az összecsapásról Tihaméri Zalán, az együttes játékosa, és a csapat edzője Kedves László számolt be.

Tihaméri Zalán:

A bajnokság hajrájára rossz formában érkeztünk, hiszen elvesztettük az előző összecsapásunkat.  A legutolsó mérkőzés óta három hét telt el. Hogyan telt el ez az időszak?
„Nagyon sokat készültünk erre a találkozóra, hiszen mi pontvesztésből érkeztünk azután, hogy elvesztettünk két pontot, míg a Salgótarján együttesének nagyon jól alakultak az utolsó mérkőzései. Tudtuk, hogy egy nagyon kemény mérkőzés elé nézünk, hiszen ez mindig egy óriási rangadónak számít. Minden egyes alkalommal parázshangulatú küzdelem vár minket, és ez most se volt másképp.

A találkozó során végig,  fej-fej mellett haladt a két csapat, szerintem nagyon izgalmas volt a mérkőzés. Szerencsére szépen összeraktuk fejben is azokat a dolgokat, amiket a felkészülés során próbáltunk gyakorolni. Természtesen azért még mindig van min javítani, de a legfontosabb a győzelem és a két pont megszerzése”

Ahogy láthattuk, mind a két csapat inkább a biztonságos védekezésre fordította a nagyobb hangsúlyt a támadással szemben. Ezt is akartátok?
„Teljes mértékben így volt! Ahogy láthattuk is az első félidőben csupán 12-12 gólt sikerült mindkét csapatnak szereznie. A támadójátékunk a mérkőzés elején kissé nehezen indult be, de a második játékrész első részében, sikerült kissé ellépnünk az ellenféltől, ami nagyban hozzájárult a csapatunk végső győzelméhez.”

A második játékrészben, mintha jobban akart volna a csapat, nagyobb lelkesedéssel is játszottatok.
„Abszolút így volt, hiszen nagyon fájó volt az utolsó mérkőzésen elvesztett két pont, ezért mindent próbáltunk megtenni. Nagyon készültünk ebben a három hétben, hogy sikerüljön helyrehoznunk ezt a botlást. Szerencsére mindenkinek jól ment a játék, és végül sikerült megszerezni a győzelmet.

Kedves László:

Hogyan telt ez a három hetes felkészülés a csapat számára?
„A sérültek és a betegek felépülése volt a fő cél a csapat számára. Jó néhány játékosunk kiesett az utóbbi hetekben, így igyekeztünk ezeknek a játékosoknak a rehabilitációját megfelelően irányítani. A betegségekből igen, de a sérülésekből már kevésbé sikerült a felépülés, hiszen kiderült, hogy ezek súlyosabbak, mint, ahogy azt előzőleg felmértük.”

Jó néhány olyan játékos is pályára lépett, akik az utóbbi mérkőzéseken kevesebb szerepet kaptak. Ez taktika volt, vagy inkább a sérülésekből adódott?
„Mindkettő azt hiszem. Igyekeztünk olyan  játékerőt felmutatni, ami helyt tud állni ezen a kemény mérkőzésen. Taktikai lépés volt, hogy Hugóval kezdtünk jobb oldalt, hiszen a vállfájdalma miatt szükség volt a bemelegedés utáni azonnali játékra, így Répa a második játékrészben kapott szerepet. Több lehetőséget kapott például Ledacs Robi, valamint Hegedűs Józsi is, de rengeteg olyan lépést, illetve döntést kellett meghoznom a mérkőzés során, ami inkább a „meg nem sérülést” idézte elő.

Mindenesetre gratulálok a srácoknak, hiszen egy nagyon kemény és izgalmas találkozón sikerült diadalmaskodniuk!”

Felnőtt férfi csapatunk soron következő találkozóját, a bajnokságot jelenleg vezető Gödöllői KC együttesével játssza, április 22-én (vasárnap). A mérkőzésről előzetesen, illetve bővebben a hét folyamán számolunk be.