Újra a helyes úton!

Felnőtt férfi csapatunk a sorozatban elszenvedett három vereséget követően, végre megtalálta jó formáját, és diadalmaskodni tudott a Budakalászi SC ellen a hétvégi fordulóban. A mérkőzés amilyen könnyen kezdődött, olyan szorosan végződött be, hiszen a félidei 10 gólos különbségből mindössze 1 gól maradt az összecsapás végére.

Fiaink az első perctől kezdve irányításuk alá vonták a mérkőzést, hiszen támadásaink rendre góllal végződtek, míg ellenfelünk offenzíváját határozottan megállítottuk a legtöbb esetben. A félidei eredmény 17:7 az OKTAT60 HKSZSE javára.

A második félidőben aztán kiengedtünk, illetve ellenfelünk is magára talált, így végül egy roppant izgalmas és az utolsó percekben eldőlő mérkőzést tekinthetett meg a szép számú nézősereg. A végeredmény 25:24 fiaink számára.

A találkozó egyik főhősét Répási Norbertet még a mérkőzésen elszenvedett sérülés sem állíthatta meg a 8 gól megszerzésben:

Egy nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Nyertünk 1 góllal, igaz vezettünk 10-el is, de itt most a két pont megszerzése volt a fő cél. Milyen volt belülről ez a mérkőzés?

„Véres volt. Teljesen jó, kemény mérkőzést tudhatunk magunk mögött. Küzdöttünk, hajtottunk, szomorú, hogy a második félidő nem úgy alakult, ahogy terveztük, de megérdemelten nyert a csapat! Igazából a csapat összeszedte magát, összeálltunk, és sikerült végre egy egységet alkottunk. A védekezésünk is összeállt és talán ebben rejtőzött a győzelmünk titka.”

Rutka Bence csapatunk egyik nyári szerzeménye, végre megmutathatta a hatvani közönségnek, hogy miért is választotta a HKSZSE csapatát:

Ezen a mérkőzésen nagyon sok bizalmat kaptál, igencsak sokat voltál a pályán, de úgy láttuk ezt meg is háláltad. Milyennek találtad az összecsapást?

„Először is szeretném megköszönni a bizalmat, végre annyit játszhattam, amennyit szerettem volna, és meg tudtam mutatni, hogy igazából, miért is igazoltak ebbe a csapatba. Az összecsapás nagyon kemény volt, az elején sikerült elmennünk ellenfelünkkel szemben 10 góllal, aztán viszont a második félidő rosszabbul sikerült, de ez köszönhető annak is, hogy az ellenfelünk magára talált. Végül sikerült megszereznünk a 2 pontot és ez a legfontosabb!
Szerintem ez a győzelem esélyt ad arra, hogy tovább meneteljünk a bajnokságban. Minden mérkőzés meg kell nyerni, innentől kezdve nincs több hibázási lehetőségünk!”

A cél továbbra is a dobogó?

„Így van!”

Csapatunk vezetőedzője Kedves László igazán elégedett volt a fiúk teljesítményével, hiszen sikerült megszakítanunk egy hosszú győzelem nélküli sorozat:

Egy győztes mérkőzésen vagyunk túl, ami már nagyon hiányzott. Egy fantasztikus találkozót láthatott a szép számú hatvani közönség. Milyen volt ez az összecsapás a pálya széléről?

„Az első félidőben nagyon dobogott a szívem annyira jól játszottunk, védekezésünk végre összeállt, azt csinálták a fiúk, amit akartam, amit megbeszéltünk és nagyon jól is működött. Emellé társult egy nagyon jó kapusteljesítmény is. Támadásaink során szinte az össze helyzetünket belőttük, és ennek köszönhetjük a tetemes előnyünket a félidő végére.
A másodikjátékrészben aztán ugyan ezt a játékot kellett volna hoznunk, sajnos ez már nem sikerült. Alapvető hibákat vétettünk, sajnos a beállósukat nem tudtuk semlegesíteni és ő okozta a legnagyobb problémáinkat. Kicsit elszámoltuk magunkat, és innentől kezdve nagyon izgalmassá vált a találkozó vége. A lényeg viszont az, hogy győztünk!”

Pszichésen is fontos volt a 2 pont megszerzése, így a 3 vereség után, főleg olyan három összecsapást követően, ahol győzhettünk is volna. Mennyivel lesz ez plusz a srácok számár, hogy egy ilyen kitűnő csapatot sikerült legyőznünk?

„Ez egy nagyon jó dolog, hogy egy ilyen csapatot sikerült legyőznünk, mert olyan komoly játékosokkal rendelkeznek, akik válogatott, illetve BL tapasztalatokkal bírnak. Viszont mi nagyon összeszedetten, figyelmesen és koncentráltan játszottunk, főleg az első játékrészben, hogy ez nem mutatkozott meg ellenfelünk játékán. Úgy gondolom, hogy ez komoly lökést adhat a fiúknak!„

Csapatból kit tudna kiemelni a mérkőzésen nyújtott teljesítménye alapján?

„Szeretném elsősorban kiemelni Mészáros Péternek a kapusteljesítményét. Az első félidőben a védekezésben az egész csapat fantasztikusan teljesített, így ott mindenkit szeretnék kiemelni. Egész mérkőzés tekintetében a védekezésben kulcsemberünk Vad Zsigmond volt. Rutka Bence, mint támadásban és eredményességben, mint védekezésben nagyon produktív volt. Blazsek Milán teljesítményét is mindenképp szeretném kiemelni, hiszen ő volt csapat motorja, úgy támadásban, úgy védekezésben. Az ő teljesítménye nagyban befolyásolja a csapat teljesítményét is. Végül, de nem utolsó sorban Répási Norbertet szeretném kiemelni, aki fantasztikusan teljesített, szinte minden dobása gólt eredményezett, igazi oroszlánként küzdött.
Gratulálok a csapatomnak!”