Véget ért a siroki edzőtábor

Tegnap befejeződött férfi felnőtt csapatunk nyári siroki edzőtábora. A négy napon át tartó felkészülés során az erőnléti és technikai edzések mellett a csapat együttműködési készségének javítása volt a fő cél.

Az edzőtábor alatt minden reggel futó edzéssel kezdtek a fiúk, melyet technikai és erőnléti tréningek követtek a nap folyamán. A játékosoknak a napi három edzés között volt idejük arra is, hogy jobban megismerni egymást. Ez azért volt fontos, mivel a csapathoz több új játékos is csatlakozott a nyár folyamán és a mentális felkészültség szintén alapvető kritériuma az eredményes szereplésnek.

Az új idényben újra a dobogóért küzdő csapatunk vezetőedzője, Kedves László stábunknak elmondta:

„A csapat már elkezdte a nyári felkészülést az új idényre, körülbelül három hete. Ebben az időszakban fizikálisan nagyon meg volt terhelve a társaság, most már a csapatnak a finomhangolása időszaka van, mind védekezésben, mind támadásban. Persze azért itt, az edző tábor folyamán az erőnlétre is nagy hangsúlyt fektetünk.”

Arra a kérdésre, hogy mi a legfontosabb szerepe ennek az edzőtábornak, vezetőedzőnk így válaszolt:

„Az, hogy ennek az edzőtábornak mi a legfontosabb szerepe, az igen jó kérdés – jegyzi meg az edző. Mivel van 5-6 olyan új játékos, akinek be kell épülnie a csapatba, nem csak szerkezetileg, hanem emberileg is, ezért ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy jobban megismerjék egymást, mind a pályán, mind azon kívül is.
Ez egy nagyon jó összetartás, mert egymást megismerik, beszélgetnek, plusz mivel intenzíven meg vannak terhelve fizikálisan is, ezért egy igen nehéz időszakot kell együtt elviselniük. Ebből a szempontból úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó dolog, és örömmel veszem azt, hogy a csapat 80%-a részt tud venni a táborban.”

Stábunk az edzőtábor második napján látogatta meg a csapatot. Ekkor egy technika és Sirok földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően egy hegyi futó edzést követhettünk végig. A csapat hozzáállására nem lehet panasz, hiszen teljes erőbedobással készülnek a következő idényre. Nem titkolt célja a társaságnak, hogy megszerezzék az NB II északi bajnokság első helyezését, mely garantálhatja a felsőbb csoportba kerülést.

A siroki edzőtáborról egy hosszabb anyagot, valamint az új játékosainkról szóló cikkeket a következő hetekben láthatják az egyesület hivatalos platformjain.