XIV. Deák László emléktorna: Hatvani KSZSE Öregfiúk – Jobbágyi Öregfiúk 14:14 (5:5)

Hétvégén rendezték meg a XIV. Deák László emléktornát a hatvani Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében, ahol csapatunk, a Hatvani KSZSE Öregfiúk is képviseltette magát. Ellenfelünk a Jobbágyi Öregfiúk csapata volt, akikkel egy rendkívül jó hangulatú és izgalmas mérkőzést sikerült megvívnunk. Az első félidő 5:5 kiegyenlített eredményt hozott, ami végig jellemezte a találkozó egészét, hiszen a mérkőzés döntetlen eredményt hozott, 14:14 lett.

Ezen a meccsen azonban nem a végeredmény számított, hanem az, hogy az „öregfiúk” megmutatták, hogy hozzáállásukkal és teljesítményükkel méltón tisztelegnek az emléktorna hagyományainak, illetve magának a névadó Deák Ferenc emlékének.

Kerek János, az emléktorna szervezője elmondta, hogy büszke a csapatokra és a játékosokra, hiszen példamutató módon öregbítették a torna eddig is szép hagyományát. Kiemelte továbbá a játékosok jó teljesítményét, és viszonyulását a sport iránt, annak tekintetében, hogy a játékosok életkorukat tekintve már nem fialatok, és edzettségi szintjük sem a régi már. Ezenfelül hangsúlyozta, hogy a végső eredményt tekintve mindenképp igazságos eredmény született az összecsapáson.

Az emléktorna befejeztével a csapatok közös ebéden vettek részt, ahol jó hangulatban előkerültek a régi kézilabdás történetek, valamint az aktív kézilabdás évek utáni történésekről is beszámoltak egymásnak.