Győzelem a Vitka SE ellen

Hatvani KSZSE – Vitka SE 37-34,(15-15)

Női felnőtt csapatunk 2024.április 20-án játszotta a felsőház soron következő mérkőzését. Hazai pályán fogadták a Vitka SE csapatát, akikkel szemben egy nem könnyű mérkőzésen végül sikerült itthon tartani a két pontot.

A mérkőzést a csapat új edzője, Soós Péter értékelte:

Peti! Szeretnék gratulálni, hiszen feljutottatok a felsőházba és most a Vitka ellen hazai pályán, egy nem túl könnyű mérkőzésen sikerült itthon tartani a két pontot. Hogyan értékelnéd ezt a mérkőzést?

Köszönjük szépen. Elsőként olyan mérkőzést kaptunk, amire vártunk. Tudtuk, hogy leginkább az első félidő lehet nagyon ki-ki. Ez megmaradt a második félidőre is, sőt olyannyira, hogy a Vitka átvette a vezetést a mérkőzésnek egy veszélyes szakaszában. Nagyon örülök, hogy a pályán azt mutatták a lányok, hogy tudunk egymásért harcolni. Azt mutatták, hogy nem olyan könnyű összeroppantani minket. A létszámot tekintve nem vagyunk a legkönnyebb helyzetben, de szerintem mindenki kitette a szívét-lelkét a pályára és akarták ezt a győzelmet. Ez fontos két pont és fontos győzelem nekünk.

Mit vársz a többi mérkőzéstől a felsőházban? Hogyan készültök?

A következő mérkőzés a Hajdúböszörmény csapata ellen lesz, idegenben. A rövidtávú célunk az volt, hogy ezt a mérkőzést, illetve a következőt megnyerjük. Az a tervünk, hogy hazahozzuk a két pontot. Az azt következő időszakban visszavágó mérkőzéseket fogunk játszani. Az a legfontosabb, hogy a hazai pályát megőrizzük, tehát ha valaki Hatvanba eljön érezze azt, hogy itt nem olyan könnyű győzni és van tartásunk. Nekünk minden győzelem azt gondolom, hogy kis túlzással, de bravúr kategória.

Új edzőként érkeztél a szezon közepén a csapathoz és azt is meg kell említenünk, hogy a játékosállomány is lecserélődött. Hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt összeszoknia a játékosoknak és hogyan sikerült neked, edzőként beilleszkedned közéjük?

Még dolgozunk azon, hogy a csapat teljesen összeszokjon. Nagyon sok játékos cserélődött ki, nyolc új játékos érkezett. Szakmai kihívásnak abszolút mondhatom ezt a helyzetet, de azt gondolom, hogy hétről-hétre azon dolgozunk és ez szerencsére meg is látszódik a pályán. Nekünk ez a legfontosabb, minden mérkőzésen ez a fő cél.

Köszönöm! További sok sikert nektek!

Nagyon köszönjük!