Női felnőtt csapatunk új játékosa, Balogh Panna

Rövid riport keretén belül szeretnénk bemutatni nektek női felnőtt csapatunk új játékosát, Balogh Pannát, aki a csapat új beálló játékosa

.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy a kézilabdával szeretnél foglalkozni?

Általános iskolában táncoltam és fuvoláztam is, de a testnevelő tanárom motiválására kézilabdázni is elkezdtem. Rájöttem, hogy délutánonként nehéz egyszerre 3 helyen is ott lenni, ekkor döntöttem a kézilabda mellett, ami már 12 éve a mindennapjaim része.

Kérlek, mesélj az eddigi pályafutásodról. Mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Kisvárdán kezdtem a pályafutásomat és egészen 20 éves koromig itt is játszottam. Végigjártam U13-tól a felnőtt mezőnyig a csapatokat és ezalatt volt lehetőségem az NB1-ben is kipróbálni magam. Ezután Egerbe igazoltam, ahol az egyetemi csapat tagja voltam. Jelenleg is az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem testnevelés- történelem tanári szakán tanulok. Az első egri szezonomban sajnálatos módon meg kellett műteni a másik térdem is, ami megnehezítette a karrierem alakulását.
Legnagyobb sportsikeremnek azt mondanám, amikor 17 évesen az első térdműtétem után pályára léphettem a Győr ellen, NB1-es tétmérkőzésen a Kisvárda színeiben, illetve rendszeren a felnőtt csapat edzésein vehettem részt.

Hogyan kerültél a hatvani csapathoz, és miért pont erre az Egyesületre esett a választásod?

A második térdműtétem után a visszatérésem nem úgy alakult, ahogy azt elterveztem, ezért fél év kihagyás mellett döntöttem és ekkor keresett meg a hatvani csapat. A megkeresés a legjobbkor jött, mivel éreztem, hogy a kézilabdás pályafutásomat nem úgy szeretném lezárni, ahogyan a sérülés után voltam.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, és mit vársz el a csapattól?

Az idei szezon kicsit szokatlan abból a szempontból, hogy a szezon elején még egy másik osztályban, egy másik csapattal kezdtem meg a felkészülést. Aztán februárba egy új csapatba kellett beilleszkednem, ahol nem én voltam az egyetlen új érkező a szezon második felében. Az egyéni célom még egy hónapja talán az volt, hogy a kihagyás után felvegyem a ritmust. Jelenleg az, hogy minél eredményesebb legyek a pályán, hogy a közös cél elérését segíteni tudjam, ami egyenlőre a felsőházban való kiemelkedő szereplés. A legnagyobb feladat továbbá az, hogy összekovácsoljuk ezt az újonnan alakult csapatot és így tudjunk sikereket elérni, de azt gondolom jó úton haladunk.

Mi a hobbid? Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

Az időm nagy részét mindig is a kézilabda és a tanulás tette ki így nem nagyon volt hobbim sosem, de szeretek időt tölteni a családommal. Mivel elég keveset látom őket így, hogy Egerben élek a párommal, ezért minden lehetőséget kihasználok arra, hogy velük legyek és a szabadidőmben haza szoktam utazni hozzájuk Kisvárdára.