“Nekünk egy feladatunk volt: mindenáron itthon tartani a két pontot”

Hatvani KSZSE – Praktiker Vác U21 31-19,(15-9)

Női felnőtt csapatunk 2023.szeptember 30-án hazai pályán játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Az ellenfél a Praktiker Vác U21-es csapata volt, akikkel szemben végig magabiztosan játszottak a lányok, így sikerült itthon tartani a két pontot.

A mérkőzést a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Zsolt! Szeretnék gratulálni, hiszen hazai pályán egy viszonylag nagy gólarányú győzelmet sikerült a Vác csapata ellen kialakítani. Ezzel a győzelemmel sikerült megtörni a jeget, hiszen az elmúlt két hét nem éppen úgy sikerült, ahogy azt szerettétek volna. Hogyan értékelnéd ezt a mérkőzést? Hogyan készültetek erre a hétvégére?

Azzal kezdeném, hogy tényleg nagyon nagy kő esett le a szívünkről, mert az egész helyzet és a küszködésünk már kezdet egy kicsit görcsössé válni. A pályán sajnos ebből a „kő leesésből” sok minden nem jött le, illetve megmondom őszintén, hogy ez a Vác nem az a Vác volt, amire mi készültünk. Az, hogy miért ilyen felállásban jöttek az az ő dolguk, nekünk egy feladatunk volt: mindenáron behúzni ezt a mérkőzést! Ahogy nőtt a gólkülönbség próbáltam arra is biztatni a lányokat, hogy menjünk rá a minél nagyobb gólkülönbségre, mert nekünk az is fontos lehet majd. Nagyon örülök annak, hogy itthon tudtuk tartani a két pontot, annak is nagyon örülök, hogy ilyen gólkülönbséggel sikerült nyernünk, de úgy gondolom, hogy van még mit javítanunk. Teljesen felfordult a csapat élete azzal, hogy egy hónap alatt két achilles szakadás történt, így az egyik legmeghatározóbb játékosunkat, Reginát elveszítettük. Az ő pozícióját és helyét feltölteni, valamint kozmetikázni azokat a játékelemeket, illetve megtanulni azokat, amiket vele együtt tudtunk csinálni az nem egy-két hétbe fog telni ez most már látszik.

Hogyan készültök az előttetek álló mérkőzésekre?

Egyértelmű, hogy minél többet kellene edzenünk, minél jobban begyakorolni a figurákat és stabilizálni kellene az új lányok helyét a csapatban. Sokkal lendületesebben kellene játszanunk, mert a felkészülés alatt ennek a csapatnak sokkal-sokkal jobb volt a lendülete és a dinamikája. Nagyon messze vagyunk még ettől a formánktól, de bízom benne, hogy sikerül felzárkóznunk.