Győzelemmel felérő döntetlen mérkőzés a Kecskemét otthonában

KTE-Piroska szörp- Hatvani KSZSE 28:28 (10:10)

Férfi felnőtt csapatunk 2021. február 26-án (pénteken) játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Az ellenfél a KTE- Piroska szörp csapata volt, akik jelenleg a bajnoki tabella második helyét foglalják el. A feladat nem volt könnyű, hiszen tudtuk, hogy a hazai pályán játszó Kecskemét célja az volt, hogy kijavítsa az őszi forduló elvesztett mérkőzését.

A mérkőzést a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Zsolt! Nehéz szavakat találni, hiszen valljuk be őszintén, hogy egyikünk sem gondolta, vagy inkább nem mertünk erről álmodni, hogy a Kecskemét otthonában, döntetlen játszunk a bajnokesélyes csapattal. Kérlek, értékeld a mai mérkőzést.

Borzasztóan boldogok vagyunk. Őszintén megmondom, hogy nem gondoltam volna azt, hogy akár egy ponttal is haza tudunk innen menni. Tényleg nagyon nagy mélységekben vagyunk, és még a tegnapi napon is sokat beszélgettünk a srácokkal. Már akkor éreztem, hogy valami megmozdult a fiúkban és láttam rajtuk azt a tüzet, amit már nagyon régóta nem. Semmi mást nem kértem tőlük csak azt, hogy küzdjünk egymásért. Úgy néz ki, hogy ez a kérésem nem üres fülekre talált. Úgy gondolom, hogy mindennél többet mond el az, amit ma a pályán láttunk.

Az első félidő során többször vezettünk, a félidőre 10:10-es döntetlennel mentünk. A második félidő elején jött egy hatalmas hullámvölgy, amiből sikerült felállnunk. Mit mondtál valamit a fiúknak a pálya széléről?

Sajnos, az ilyen helyzetekben meg kell találnunk azt az optimális „felállást”, amivel működhetünk. Kénytelen voltam gyorsítani a tempón, illetve meg kellett próbálni a gyors lerohanásokat is, melyekhez gyors, és fürge lábú játékosokra volt szükség. Ez a taktikám most bejött!

Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen mindenki kihozta magából azt, amit tudott. Az elszántsággal nem volt hiba, még akkor se hogyha esetenként egy-egy személyes rontás benne is volt a játékban. A csapat küzdőszellemére azonban senki nem mondhat semmi rosszat, mert ez valami fantasztikus volt.

Igen, mondtam is a srácoknak, hogy nagyon régen láttam tőlük ilyet. Ez már nagyon hiányzott, innentől kezdve biztos vagyok benne, hogy jóval felszabadultabban tudunk az előttünk álló napok, hetek, hónapok elé nézni. Ez a sikerélmény a lehető legjobbkor jött.

A következő mérkőzés „hazai” mérkőzés lesz a Mizse csapatával.

Mindenképpen abban bízom, hogy ezt az alapot tovább tudjuk építeni és nem romboljuk le. Mennünk kell tovább, csinálni kell a dolgunkat, és minél jobb eredményeket kell elérnünk. Bár az eléggé zavaró és megnehezíti a helyzetet, hogy egy héttel a mérkőzés előtt nem tudjuk, hogy hol fogunk játszani, hiszen nem használhatjuk a Sportcsarnokunkat.