Idén előbb tartjuk az Ezüst Vasárnapot

Pilisvörösvári KSK – OKTAT60 Hatvani KSZSE 23:28 (8:15)
Helyszín: Solymár, PEMÜ Sportcsarnok
Játékvezetők:
Járdi Ádám, Kazi Attila
Nézőszám: 120 fő
HKSZSE: Mészáros , Répási 7, Szarvas Ádám 1 , Varjú 1, Vad 4, Blazsek 4, Horváth 7(3)
Cserék: Mundruczó (kapus) Nagy , Ledacs-Kis, Major 3, Tihaméri, Hegedűs, Rutka 1, Tatár, Baranyi
Kiállítások: 12 ill. 16 perc
Hétméteresek: 6/4 ill. 6/3

Férfi felnőtt csapatunk december 10.-én (vasárnap) megszerezte következő, sorozatban pedig a hatodik győzelmét a Pilisvörösvári KSK ellen. Ezzel fiaink megszerezték a dobogó második helyezését az NB II-es bajnokság Északi csoportjában, így elmondhatjuk, hogy Ezüst Vasárnapot tarthattunk.

A Bajnokság első fele ezzel véget ért, és csapatunk úgy kezdheti meg a rövid téli pihenőjét, hogy a vezetőség által kitűzött célt, a dobogós helyezést teljesítette.

A mérkőzésről magáról a csapat kapitányát, Major Attilát kérdeztük:

Az eredmény 28:23! Tartottunk ettől a pilisvári csapattól, hiszen az eddigi fordulóig mindvégig a dobogó közelében voltak, de sokkal magabiztosabb volt a győzelmünk a mutatott játék alapján. Milyen volt mind ez belülről?
„Nagyon jó mérkőzés volt, főleg az eleje, ahol pont úgy kezdtük el a találkozót, ahogy azt kell. Nagyon keményen védekeztünk, sajnos a támadásba csúsztak hibák, az elején kihagytunk pár ziccert, illetve 7 méterest. Ezt követően azonban már sikerült stabilizálnunk a teljesítményünket és már a félidőre ki tudtunk harcolni 7-8 gólos előnyt.” 

Az elején 2 győzelem, aztán 3 vereség egymás után, most pedig ez már a hatodik győzelmünk sorozatban. Mit vársz az idény végére a csapattól?
„Ezt a teljesítményt szeretnénk nyújtani, mint amit az őszi szezon második felében csináltunk. Ez, ha sikerül, akkor bárkit képesek vagyunk megverni hazai pályán, vagy akár idegenbe is.”

Kedves László csapatunk vezetőedzője kiemelte a fiúk védekezést, illetve a dobogós helyezés fontosságát:

Egy magabiztos játékkal sikerült győznünk 5 gólos különbséggel – igaz volt több, mint 10 is a két csapat között -. Milyen volt a mérkőzés a kispadról?
„Amiért jöttünk az sikerült, győztünk! Ehhez kellett a srácoknak az a motiváció, amit az első félidőben szereztünk a kemény védekezésünk során. E mellé társult egy remek kapusteljesítmény is. Attól függetlenül, hogy az első félidőben körülbelül 7 ziccert hagytunk ki, ebből kettő 7 méterest is, ezen felül tartani tudtuk ellenfelünket 7 góllal. Aztán a második félidőben az első 10 percében sikerült ezt a számot 10-11-re is feltornászni. Sajnos ez után kicsit kiengedtünk, illetve voltak számomra érdekes játékvezetői döntések, és ezek mind hozzájárultak, hogy csak 5 góllal sikerült végül nyernünk. A győzelmet azonban nem kell megmagyarázni!”

Mikor fogjuk folytatni a felkészült a tavaszi szezonra?
„December 19.-ig vannak még edzések, aztán január 4.-én folytatjuk, és február közepére szeretném a csapatot kondicionálisan, illetve játéktudásban még jobban tökéletesíteni. Az, hogy éppen a dobogó melyik helyezésén kezdjük meg a tavaszt, az nem jelent még semmit, kivéve nekünk ez egy jó érzés, hiszen ez egy olyan eredmény, ami a hatvani kézilabda életben nem minden nap fordul elő.”

Gratulálunk fiúk!!