Kilencedjére is sikerült!

Floor Trend Hatvani KSZSE – Százhalombattai KE 30:20 (12:8)
Mérkőzés időpontja
2018. 11. 10. 15:00
Nézőszám
152 fő
Játékvezetők
Dohány József, Nagy László
Edző / gyúró
Bárány Zsolt / Kiss Pál
Kiállítások
6 ill. 6 perc
Hétméteresek
6/5 ill. 4/2
Floor Trend Hatvani KSZSE
Futaki Hajnalka – Tóth Brigitta 6 (5), Szarvas 4, Pásztor 5, Blaskó 1, Vas 6, Szebellédi 1
Cserék
Kovács Cintia (kapus) – Oláh Juhász 2, Valló Katalin 1, Valló Krisztina, Deák 4, Czakó, Czibolya-Petró, Bencs, Horti

Női felnőtt csapatunk a Floor Trend Hatvani KSZSE 2018. november 10-én (szombaton) játszotta hazai soron következő bajnoki mérkőzését a Százhalombattai KE csapatával szemben. Lányaink magabiztos 30:20-as győzelmet arattak. A mérkőzésről a csapat egyik játékosát, Blaskó Viviánát és a csapat edzőjét, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Blaskó Viviána
játékos

A bajnokság kezdetétől tudtuk, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a százhalombattaiak is – hozzánk hasonlóan – szeretnék megnyerni a bajnokságot. Nagyon nehezen indult a mérkőzés, valamikor a 20. perc után volt, hogy el tudtunk menni két góllal. Milyen volt játékosként a mérkőzés?
Mint ahogy mondtad, tényleg egy nehéz mérkőzésre számítottunk és sajnos az elején sok technikai hibánk volt. Egyrészt a lerohanásokban nagyon siettünk, sok volt a leütés, viszont szerencsére nem ment el annyira az ellenfél, hogy ez befolyásolja a végeredményt. Teljesítettük a magunk elé kitűzött célt, itthon tartottuk a két pontot.

Kívülről látva, szerintem kimondottan jól védekeztetek, hiszen az ellenfelet nyolc gólon tartottátok egy félidőben, amit nem sok csapat mondhat el magáról a százhalombattaiakkal szemben.
Igen-igen, nekünk a játékunk alapja a védekezés. Szerintem ezt ma is nagyon jól hoztuk, úgy, mint a múlt heti meccsünkön. Úgy gondolom, hogy a csapat szívvel-lélekkel játszott, amit a nézők is láthattak. Örülök, hogy így tudunk örülni egymás sikerének és, hogy ennyire jól összekovácsolódott a csapat.

A gólodon kívül több hetest is dobtál. A végén tíz góllal győztünk. Gondoltad volna?
Ezt nem. Egyébként arra számítottam, mert – ahogy láttuk videón – hogy többször meg tudnak játszani, de így a lövőknek lehetőségük volt többször átlőni, és helyzetbe hozni egymást a kinti játékosoknak, úgy hogy örülök neki, hogy ennyivel hozzájárulhattam a sikerhez. Külön szeretném kiemelni még, hogy hétről-hétre egyre többen jönnek el szurkolni nekünk és most is nagyon jó volt úgy játszani, hogy több mint 150-en szurkoltak nekünk.

Számomra meglepő volt a százhalombattai lányok testalkata, hiszen legalább négy 180 cm körüli játékosuk van, viszont ennek ellenére így is többször tudtunk átlövésből gólt szerezni.
Igen, először az átlövőink meg is lepődtek, mert nincsenek hozzászokva az ilyen magas játékosokhoz, de szerintem nagyon jól megoldották ezt.

Egy másik beállós társad is volt, Orsi.
Igen, ő is nagyon ügyes volt. Lerohanásból mindig ő ment be beállóba, ahol szintén sikeres volt. Nem volt számára szokatlan ez a poszt, hiszen régebben játszott ő beállóst is.

Jövő héten sem lesz könnyű meccsünk. Gödre megyünk. Mit vársz magadtól, és a csapattól?
Nyílván azt, hogy elhozzuk a két pontot. Szerintem nagyon jól összekovácsolódtunk és megyünk mint a gyorsvonat. Remélem, ott is ilyen dinamikus fogunk játszani.

Bárány Zsolt
edző

Megyünk mint a gyorsvonat, mondta Vivi az előbb. Az ősz egyik legvártabb, legnehezebb mérkőzésén vagyunk túl, nem akármilyen eredménnyel. Mi a véleményed a mérkőzésről?
Megyünk mint a gyorsvonat, csak néha vakvágányra futunk. Talán megkéne találni a jó váltót. Ezt próbálom én kezelni, de nagyon nehéz. Sajnos néha vannak számomra érthetetlen teljesítmények, de a mai minden tekintetben megelégedéssel töltött el.
Komolyra véve a szót: tényleg egy nagyon kemény meccs volt. Igazából én erre számítottam, a százhalombattai csapat fizikálisan és játéktudásban is egy jó erőt képviselő csapat. El kell mondanom, hogy nagyon szimpatikusan játszottak. Abszolút nem játszottak durva játékot és ezt azért emelem kii, mert szeretném megcáfolni azt, amit a közhírben van velük kapcsolatban, az utóbbi időben.
Akkor a mérkőzésről:
Nagyon nehezen tudtuk elindítani a játékot, látszódott a lányokon, hogy idegesek, kapkodtak, a taktikát nem igazán betartva játszottak az elején.
Szokatlan volt nekik, hogy egy elég komoly, magas fallal álltak szemben az átlövőink a klasszikus értelemben véve nem tudtak úgy érvényesülni. Próbáltuk hajtani az ellenfelet, egy az egyben, test a test küzdelemben, fárasztani őket. Kapuban is úgy gondolom, hogy jól működtünk, úgyhogy összességében, csapatként nyertünk. Közel sem volt olyan szép, mint a Csömör elleni győzelem, viszont a csapat megmutatta megint egy másik oldalát és küzdésből is jelesre tudtak vizsgázni.

Megint a védelem. Úgy gondolom, hogy jól működött, még akkor is, ha volt egy-két bosszantó egyéni hiba is, hiszen nyolc gólon tartottuk őket az első félidőben. Számomra is meglepő volt az ellenfél játékosainak magassága, ennek ellenére azért sok átlövés gól volt.
Igazából a védekezésben van egy cserénk. Abszolút, ha labdát szerzünk, Orsinak van egy beállós múltja, Anita rendkívül ügyesen és nagyon gyorsan tudja felvezetni a labdát. Tehát, összeállt a védekezés és az ellentámadásokból igyekeztünk eredményesek lenni. A második félidőben már működött az átlövés is.

A védekezésünk azt gondolom, egyre jobban összeáll, támadásban is egyre pontosabbak vagyunk. A végeredmény egy tíz gólos győzelem lett, egy bajnokesélyes csapat ellen, úgy, hogy volt, amikor már tizenkét góllal vezettünk. Jövő héten sem lesz egy egyszerű meccs, Gödre megyünk.
Igen, ha lehet azt mondani, egy hajszállal egy még erősebb csapat véleményem szerint, plusz idegenbe megyünk. Habár a csapat egyik erénye, hogy idegenben elég jól tud teljesíteni, ott is hasonló, nagyon kemény meccsre számítok. Bízok benne, hogy elhozzuk a két pontot.

Tabella jelenlegi állása


hely csapat M GY D V LG KG GK PONT
1. Floor Trend Hatvani KSZSE 9 9 0 0 308 193 115 18
2. Gödi SE II. 9 8 1 0 336 192 144 17
3. Csömöri SSZN KFT 9 7 1 1 276 249 27 15
4. Százhalombattai KE 9 7 0 2 290 201 89 14
5. Kóka KSK 9 5 0 4 267 252 15 10
6. Aranyszarvas SE 10 4 0 6 305 324 -19 8
7. IN-ÖR KC. II. 9 3 0 6 225 258 -33 6
8. Mogyoródi KSK 9 3 0 6 200 262 -62 6
9. Szigetszentmiklós NKSE II 9 2 0 7 232 282 -50 4
10. Jászárokszállás VSE 9 1 0 8 244 333 -89 2
11. Domony KSE 9 0 0 9 170 307 -137 0