LU11- beszámoló

A bajnokság végén minden edző értékelte a csapatát. Ezeknek az értékeléseknek a rövidített kivonatát tesszük közzé nektek.

A mai napon Vas Tamara beszámolóját olvashatjátok, aki az LU11-es csapat edzője.

A lányokkal idén kezdtük együtt a felkészülést. Szerencsére nem voltunk egymásnak ismeretlenek, mivel az iskolai program keretein belül már többekkel volt alkalmam találkozni. Az előző szezonban néhány alkalommal, mérkőzéseken éles helyzetben is dolgoztunk együtt, mert volt olyan, amikor az edzőjüket helyettesítettem. Ebben a korosztályban a legfontosabb cél kézilabda sport megszerettetése. A lányoknak meg kellett ismerniük az alapvető szabályokat, a cselek elsajátítását, a védekezést, illetve a labdaszerzést. Azt gondolom, hogy jó úton haladunk! Az edzéslátogatottság egészen jól alakult az egész szezonban, így jól tudtunk készülni a mérkőzésekre. Azonban sokszor nem volt meg a megfelelő létszám a meccseken, ami sajnos időnként visszaütött. Azért a második félévben már egyre többen jöttek a hétvégi összecsapásokra, így arra már nem lehet panaszom. Időközben többen csatlakoztak hozzánk így a létszámunk év végére elérte a 22 főt.

Csoportbeli ellenfeleink jóval erősebbek, össze szokottabbak voltak, így a lejátszott 18 mérkőzésből 6-ot sikerült megnyernünk, illetve 1 döntetlennel zártuk a szezont.
Az U11-ből többen is feljátszanak az U12-es csapatba, így voltak olyan lányok, akik szinte minden hétvégén a pályán bizonyítottak. Ezeken a lányokon nem csak az edzéseken tanultak miatt érezhetőbb a fejlődés, hanem az egyes mérkőzéseken tapasztaltak is nagyban hozzájárultak a jó teljesítményükhöz. Rájuk nagyon büszke vagyok és ezúton is köszönöm nekik az egész éves közös munkát!

Ezévben hetente 2 alkalommal tudunk edzeni, de szeretném megoldani, hogy a következő szezonban már heti három alkalommal legyen erre lehetőségünk.
Úgy gondolom, hogyha ez a csapat együtt tovább tud dolgozni, akkor komoly fejlődésnek indul majd, illetve gyarapíthatja a hatvani kézilabda jó eredményeinek a számát.