Készülődés az OKTAT60 Kupára!

Szeretettel és tisztelettel szeretnénk meghívni minden sportrajongót az OK-TAT-60 kézilabda kupára.

2016-ban a Hatvani Kézilabda Szabadidő Sportegyesület és az OK-TAT-60 Kft. közösen hagyományteremtés céljából szervezték meg az első olyan közös kézilabda kupát, amelynek célja az volt, hogy segítsék az egyesület férfi csapatát a bajnokság tavaszi fordulóira való sikeres felkészülésben.

A sikeres rendezvény óta a Kft. lett egyesület férfi csapatának névadó szponzora is, a 2016/2017-es bajnokságban.

A mostani kupa 2017. február 4-5.-én kerül megrendezésre Hatvanban, a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében, a plakáton feltüntetett csapatok közreműködésével.

A tornán résztvevő csapatok közül Mizse KC és a PLER-Budapest az NB I/B bajnokságokban szerepel a KTE Kisokos junior csapatához hasonlóan. A Juhász’99 Füzesabony SC felnőtt csapata is ebben a magasabb osztályban szerepelt még az elmúlt szezonban, a Gödöllői KC és az OKTAT-60 Hatvani KSZSE pedig az NB II-es bajnokság résztvevői.

Antalóczy Péter
HKSZSE elnök


Antalóczy Péter, HKSZSE Elnök

“Az OK-TAT-60 Kft. és a Hatvani Kézilabda kapcsolata már több mint egy évtizedre nyúlik vissza, konkrétan az Egyesület és a rendezvényeinek szponzorálása terén. Az elmúlt évben fogalmazódott meg, hogy közösen szervezzünk egy komoly, színvonalas felkészülési tornát. A gondolatot tett követte és megszerveztük az akkor is 6 csapatos OK-TAT-60 kupát. Az elmúlt évi rendezvény jól sikerült és mert a cég és az Egyesület is sikeresnek ítélte, ezért ezt hagyományteremtőnek nyilvánítottuk és megszerveztük ebben az évben is. Most még magasabbra tettük a lécet. Ezen a kupán már három NB I/B-s és három NB II- es csapat szerepel. Az NB II-es csapatok közül a Füzesabony az elmúlt bajnokságban még az NB I/B-ben szerepelt. A kupa fontos állomása Egyesületünk férfi csapatának felkészülésében. A két napon keresztül folyó küzdelmek szombaton 10:30-kor kezdődnek, amikor is mint vendéglátók a Juhász’99 Füzesabony SC csapatával játszunk. Ezt követően még öt mérkőzés lesz úgy, hogy az utolsó mérkőzés 18:00-kor kezdődik. Vasárnap a helyosztó mérkőzések megrendezésére kerül sor. Az ötödik helyért 10:30-tól, 12 órától a harmadik helyért küzdenek meg a csapatok, végül a döntőre 14 órakor kerül sor. Az ünnepélyes eredményhirdetést 15:30-ra tervezzük, ahol nem csak a csapatokat díjazzuk, hanem lesz négy különdíj is. Elismerést fog kapni a legjobb játékos, a legjobb kapus, a torna gólkirálya, és a legjobb hazai játékos is. Örömünkre szolgál, hogy Hatvan város polgármestere is részt vesz az eredményhirdetésen, és bízunk benne, hogy minél több önkormányzati képviselőt is köszönthetünk. Az Egyesület vezetősége nagyon keményen dolgozik azért, hogy az eredményes szerepléshez megteremtse stabil anyagi bázist is. Az Önkormányzat mellett nagy köszönet illeti meg minden támogatókat, szponzorunkat , köztük kiemelt támogatónkat az OK-TAT-60 Kft.-t.”

Szombati Lajos, OK-TAT-60 Kft. tulajdonosa

“Cégünk a társadalmi felelősségvállalás keretében nagyon sok alapítványt és sportegyesületet támogatott az elmúlt évben is. A kézilabda támogatása külön szívügyem, hiszen gyerekkoromtól huszonéves korom elejéig magam is kézilabdáztam. Voltam elnöke az Egyesületnek néhány évig, és most amikor kaptam egy megtisztelő felkérést, hogy a vezetőségben ismét dolgozzak, nem is volt kérdés, hogy ennek a felkérésnek örömmel teszek eleget. Az Elnökúr elmondta, hogy ez már a második OK-TAT-60-kupa lesz. Ennek az az érdekessége továbbá, hogy 2016 szeptemberétől a férfi csapat névadó szponzora is vagyunk, tehát külön is támogatjuk a férfi csapatot. Azt várom ettől a tornától, hogy jól szolgálja a felkészülést és az sem lényegtelen, hogy minél többen jöjjenek el, minél több kézilabda szurkoló lássa ezeket a mérkőzéseket. Amennyiben így lesz joggal bízhatunk abban, majd a bajnokság ideje alatt is egyre többen jönnek majd a mérkőzéseinket megnézni és szurkolni a csapatainknak. Személy szerint nagyon büszke vagyok arra, hogy aránylag rövid idő alatt sikerült elérni, hogy ma már Hatvan városban, egyéb, méltán népszerű labdajátékához képest már többen vannak a mi mérkőzéseinken, mint más jellegű sporteseményeken.”

Kedves László, vezetőedző:

Hol tart a csapat a bajnokságban való felkészülésben?

A felkészülést január 5-én kezdtük abban bízva, hogy addigra sérültjeink helyre jönnek és meggyógyulnak. Sajnos nem mindenki gyógyult meg teljesen, de gyakorlatilag mindenki megkezdte a felkészülést. Az 5. hétig heti 3 edzéssel készülünk, 2 felkészülési tornán veszünk részt, valamint Kecskeméttel játszottuk egy felkészülési mérkőzést. A most keddre tervezett Kazincbarcika ellen tervezett mérkőzés sajnos elmaradt, de szeretnénk jövő héten csütörtökön ezt pótolni. Az első felkészülési tornánk egyébként Tökölön volt, ahol a második helyet szereztük meg. Az NB I/ B-s Balassagyarmattól kaptunk ki 2 góllal és Tököl NB II-es csapatát vertük meg magabiztosan.

A csapatban történtek-e személyi változások?

A csapatban eddig történt két személyi változás, sikerült a gyömrői csapatból egy jobb átlövőt igazolni, Hegyi Pétert és a Heves csapatából beállóst, Borbély Zoltánt, aki sajnos az első edzésén megsérült, részleges bokaszalag szakadást szenvedett, a rehabilitációja remélem gyors lesz és a bajnokságban már játszani tud.

A hétvégén a csapat Füzesabonyban részt vett egy felkészülési tornán, ahol a csapat a második helyezést érte el a házigazdák mögött. Ez a kupa, illetve az OK-TAT-60 kupa hogy szolgálja a felkészülést?

Füzesabonyban 2 mérkőzést játszottunk. Az elsőt a hazai csapattól elvesztettük 24-19-re, még a második mérkőzést a Heves csapatával játszottuk, akiket megvertünk 24-19-re. Ezen a tornán több lehetőséget adtam a fiatal játékosoknak, akiknek bizonyítási lehetőséget biztosítottam és úgy tűnik éltek is vele. A legjobb kapus címet Szarvas András kapta. A többi csapatnál minden meghatározó játékosunk szerepelt úgy mezőnyben, mint a kapuban, és azt se felejtsük el, hogy a házigazdák az előző idényben még az NB I/ B-ben szerepeltek. A tornán nyújtott teljesítményért a csapat minden tagja gratulációt érdemel. Az OK-TAT-60 kupán komoly játékerőt képviselő csapatok vesznek részt. Mi az NB I /B-s Lajosmizsével és a NB II-es Füzesabonnyal mérjük össze erőnket csoportküzdelemben, míg a másik csoportban a PLER NB I /B-s, Gödöllő és a Kecskemét junior csapata is figyelemre méltó erőt képvisel, és meghatározói saját bajnoki csoportjuknak. Most hétvégén nem a torna megnyerése hanem a csapat további építése a fontos annak érdekében , hogy a bajnokságban elérjük a kitűzött célunkat.

Mikor kezdődik a bajnokság, kivel és mikor játszunk először?

Az első bajnoki fordulót február 19-én a Csömör ellen játszuk hazai pályán vasárnap délután 14 órakor. Szeretnénk visszavágni a Csömörön elszenvedett 6 gólos vereségért.

Történt-e változás a bajnokság lebonyolításában?

Ebben a pillanatban még nincs meg minden mérkőzésnek a pontos időpontja, de a mérkőzéseink nagy részét előreláthatólag szombati napokon fogjuk lejátszani a kora délutáni órákban.

Milyen helyezést vár a csapattól a bajnokság végén?

Az idei bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, főleg az első nyolc csapat, aki bárkit, bármikor, bárhol le tud győzni, de az utánuk lévő csapatoknál sem lehet biztosra menni. Sajnos már megégettük így magunkat,pl: a TF és a Csömör ellen kiktől érthetetlen vereséget szenvedtünk. Az ellenük elvesztett 4 pont azt jelenti, hogy a bajnokság őszi fordulója után nem a 2. helyen állunk, hanem a 7. helyen. Az én minimális elvárásom a csapattal szemben az 5.hely megszerzése, aminek látok reális esélyét akkor, ha első négy-öt mérkőzésünket hozni tudjuk.

A bajnoki fordulókra egyre többen látogatnak ki és szurkolnak a csapatnak. Ez milyen hatással van a játékra?

Természetesen ez komoly hajtóerő, hogy egyre többen szurkolnak a csapatnak, mert az előző bajnokságban megszokott 30-40 szurkoló helyett, most már 70-110-en bíztatnak bennünket. Kérek is mindenkit, hogy minél többen jöjjenek el mérkőzéseinkre és szurkoljanak a csapatnak.