OSB csapatunk a Gyöngyös KK ellen

Hatvani KSZSE – DKA 14:28 (7:16)

Serdülő leány csapatunk a hétvégén, hazai pályán fogadta a bajnokság jelenlegi harmadik helyezettjét, a Gyöngyösi KK együttesét. Lányaink egy izgalmas találkozót vívtak, ám a végén sajnos vereséget szenvedtek. A mérkőzésről a csapat edzője, Répási Norbert számolt be.

„A hétvége során egy nálunk fiatalabb, de rendezettebb csapattal mérkőztünk meg hazai pályán.

Az első félidő elején gyorsan elhúzott tőlünk az ellenfél, de a csapatom egy rendkívüli, 180 fokos fordulatot véve, kitűnő játékkal gyorsan felzárkózott a gyöngyösiek csapatához.

Ezután, sajnálatos módon a gyöngyösieknek sikerült megakadályozniuk a lendületünket és az addigi könnyű gólok helyett, minden egyes találatért hihetetlen módon meg kellett küzdenünk és szenvednünk.

A mutatott játék alapján a félidei gólkülönbséget sem találtam reálisnak.

 A második játékrészben ez még tovább emelkedett, hiszen a csapat teljesen összezuhant. Bár küzdeni próbáltak, látszott a lányokon, hogy nem fizikálisan és nem is tudásban, hanem fejben még nem állnak készen arra, hogy egy ilyen mérkőzésen győzelmet arassanak.

 Meglátásom szerint, a legnagyobb oka a vereségünknek a rutintalanság (amivel nagy probléma nincs , mivel a csapat fele még csupán egy éve kézilabdázik) és a győzelemtől való félelem.

 Az eredmény az előbb elmondott gondolatom tudatában, nem feltétlenül arányos a két csapat közti tudáskülönbséggel.

 Az oka annak, hogy ilyen nagyarányú győzelem született, a két csapat hozzáállásában és a fejben való összeszedettségnek köszönhető.”

 Lányaink az utolsó bajnoki mérkőzésüket a 2017/2018-as szezonban, május 19-én (szombaton) játszák a Dunakanyar Kézilabda Akadémia otthonában, akik jelenleg a tabella első helyén állnak 100%-os mérleggel.