XVI. kerületi KMSE – OKTAT60 – Hatvani KSZSE – 25:30 (13:15) – 2017.03.19.

A múlt heti csalódást okozó szereplésünk után nagy volt a nyomás a csapaton és az elvárás is irányunkban. Mindenki arra számított, hogy hozzuk a kötelező győzelmet a XVI. kerületi csapat ellen.
Az ellenfél kezdte jobban a játékot, hiszen az első támadásukból gólt szereztek, de szerencsére erre gyorsan tudtunk válaszolni. Ettől kezdve egy aránylag kiegyensúlyozott játék folyt. Fölényünk az egész mérkőzés alatt érezhető volt, azonban ennek ellenére nem tudtunk 1-2 gólnál nagyobb előnyt szerezni, miközben ellenfelünk nem egy alkalommal felzárkózott. Ezekben a lélektanilag nehéz pillanatokban mindig tudtunk 1-2 gólt dobni, amivel távol tarthattuk őket. A végjátékban egy sokkal nyugodtabb, magabiztosabb játékkal fejeztük be a mérkőzést, ami az eredményben is megmutatkozott. Kapusaink hozták a tőlük elvárható, jó teljesítményt, a játékosok pedig igazi csapatként segítették egymást a támadások során. Elmondhatjuk, hogy ezt a meccset a csapategység döntötte el, mert mindenki a legjobb tudását adta a döntő pillanatban.
Szükségünk is volt erre a győzelemre, hiszen kemény mérkőzések várnak ránk a bajnokság következő fordulóiban. Nem könnyíti meg az sem, hogy a közeljövőben csak a Tatabányát fogadjuk hazai pályán, a többi csapathoz mi utazunk. Jelenleg a bajnokság 5. helyén áll a csapatunk. A tabellára tekintve azonban tudjuk, hogy már egy nyertes játszmával is akár a 2. helyről várhatnánk a következő fordulót, ám ugyanez elmondható a 7. helyen álló csapatról is, hiszen közöttünk csupán a gólkülönbség dönt jelen pillanatban.