Adománygyűjtés /I. rész/

Az adakozás nem csupán másoknak ad életet, de neked is.
Sean Covey


Férfi felnőtt csapatunk 2018.december 09-i mérkőzésén Egyesületünk vezetősége a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve adománygyűjtést szervezett annak érdekében, hogy a rászoruló hatvani családoknak könnyebbé és szebbé tudják tenni az ünnepeket.

A mérkőzésen Abonyi Tünde, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hatvani szervezetének vezetője fogadta és köszöntötte az adományozókat, valamint egy rövid interjút is adott nekünk.

Abonyi Tünde
MMSZ Gondviselés Háza

Tünde! Mondjuk el azoknak, akik esetleg nem hallottak erről a megmozdulásról, hogy tulajdonképpen milyen eseménnyel kapcsolódik össze a mai mérkőzés!
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat régóta együttműködik Szombati Lajos Úrral, -az adománygyűjtés ötletgazdájával-, illetve az OK-TAT-60 Kft-vel. Ő keresett meg minket, mint az Egyesület alelnöke, hogy a férfi felnőtt csapat idei utolsó kézilabda mérkőzésén szeretnék egy adománygyűjtés keretein belül támogatni a rászoruló hatvani családokat. Így közösen szerveztük meg, hogy a kézilabda mérkőzés alatt adományokat gyűjtünk. A összegyűjtött tartós élelmiszerből nem csak az intézményünket felkereső hajléktalanok, hanem a hatvani és környékbeli rászoruló családok is kapnak.

A szolgálat már régóta dolgozik Hatvanban. Kérlek, röviden mondj egy-két dolgot arról, hogy milyen munkát végeztek.
Mi egy hajléktalan ellátó intézmény vagyunk. Próbáljuk segíteni azokat az embereket, akik hozzánk kerülnek, annak érdekében, hogy minél hamarabb kikerüljenek az ellátó rendszerünkből. Ehhez mindenféle segítséget próbálunk megadni nekik.

A mai csak egy nap az egész évből, de az év minden napján vannak rászoruló emberek. Ha valaki segíteni akar rajtatok keresztül, hol, mikor és hogyan teheti meg azt?
Intézményünk a Nagytelek utca 2. szám alatt –a mentőállomás mellett-, a nap 24 órájában nyitva van és fogadja egyaránt a rászorulókat és a segíteni szándékozókat is. Bármilyen adományt szívesen fogadunk, egyet kérünk, olyan adományt hozzanak, amit Önök is szívesen fogadnának.