Edzőink – Csekő Csilla

Egyesületünk számára fontos, hogy az igazolt játékosok mellett edzőinket is megismerhessék közelebbről a szurkolók. A Hatvani KSZSE média csapata ezért elindít egy sorozatot, melyben egy interjút készítünk edzőinkkel, így közelebbről is megismerhetitek szakembereinket és az edző-utánpótlást is. Következő bemutatkozónk nem más, mint a Hatvani KSZSE edzői stábjának legújabb tagja Csekő Csilla, aki a Lőrinciben pallérozódó kézilabda reménységeket tanítja, és próbálja megszerettetni velük kedvenc sportágunkat.

Kérjük, mutatkozzon be pár mondatban!
„Jelenleg a lőrinci Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában dolgozom pedagógusként, több mint egy éve. A Szent István Egyetem, főiskolai karán szereztem tanítói diplomát, ahol a testnevelést választottam műveltség területnek. A mindennapos testnevelés keretében tanítok négy osztályban.”

Hogyan és mikor találkozott először kézilabdával?
Általános iskolás koromban, testnevelés órán találkoztam elsőként ezzel a sportággal. Szimpatikus volt már akkor is, ezért külön örültem, hogy a lőrinci iskolában megkeresett a Hatvani Kézilabda Sportegyesület. Pályakezdőként ezt az edzői állást nagy örömmel és sikerekre vágya vállaltam el.”

Miért döntött úgy, hogy szeretné a kézilabdát mint edző tanítani és átadni a tudását a gyerekeknek?
„Iskolánkban kevés lehetőség volt, hogy a gyerekek sportoljanak, mozogjanak. Az intézmény vezetőjével úgy gondoltuk, hogy a kézilabda mozgásformája, szabályrendszere kiváló lenne diákjaink számára. A mozgás népszerűsítése mellett, lehetőségük nyíljon közelebb kerülni az egészséges életmódhoz és a kézilabdához a mindennapos testnevelés mellett.

Úgy gondolom, hogy a kézilabda mozgásvilága komplexebb fejlesztést igényel, ami az edzői kihívások mellett, a gyermek fejlődését, felnőtté válását is nagymértékben befolyásolja, pozitív irányba tereli.”

Miért választotta pont a Hatvani KSZSE-t?
„Mivel közeli kötödésem is van a városhoz, hiszen itt nőttem fel és jelenleg is hatvani lakosnak mondhatom magam. Szeretném, hogy a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület nevében segíthessem a városi és a környéken élő gyerekeket kézilabda álmaikban. Így egyértelmű, hogy a HKSZSE-t választottam.”

Az egyesületnél jelenleg a Leány U9-es csapat edzőjének mondhatja magát, de mellettük más csaptoknak is tart edzéseket. Milyenek az eddigi tapasztalatok, benyomások az egyesülettel és az ön által edzett csapattokkal kapcsolatban?
„Az egyesületnél jelenleg heti három edzést tartok, ahova a következő korosztályok járnak: az U9-es lányok, az U10-es fiúk, és az U11-es lányok. Az edzéseket négy hónapja tartom és bár még csak pár hónap telt el, sikerült a gyerekekkel megszerettetnem ezt a sportjátékot. Ezen kívül látni lehet rajtuk, hogy az ő szívük boldogsággal telik meg, ha részt vehetnek az edzéseimen, ezzel is sikerélményt szereznek önmaguknak, és nekem is azzal, hogy lelkesek, és óráról órára láthatom, hogy egyre ügyesebbek.”

Milyenek a jövőbeli tervek az egyesülettel és a csapattal kapcsolatban?
„A megrendezésre kerülő tornákon és bajnoki fordulókban való jókedvű részvétel, és a mérkőzéseken eredményes szereplés számomra a legfontosabb, amit szeretnék a jövőben is látni a csapatoknál.”

Miért ajánlaná ön a Hatvani KSZSE-t, mint egyesületet a gyerekek számára?
„Valamelyest betekintést nyerhetnek a felnőttek versengéseibe, életébe, amit a későbbi éveikben kamatoztatni tudnak majd. Tisztában legyenek azzal, hogy ha valamit elvállalnak, ahhoz sok kitartás szükséges. Tudják azt, hogyha kitűzöl egy célt, akkor az csak nehéz munka és sok gyakorlás árán érhető el. Tisztában legyenek, hogy az élet mindig hozhat valami új, váratlan helyzetet, és ha máshogy is alakul, mint ahogy terveztük, lássuk meg mindenben a pozitívumot, azt, ami tud minket tovább ösztönözni céljaink elérésében. Ezekben segít a HKSZSE és az itt dolgozó kiváló szakemberek egyaránt.”

Végezetül a sok munka és edzés mellett, mik azok a dolgok, hobbik, amiket szívesen űz vagy csinál a szabad idejében:
„Nos, hobbijaim közé tartozik a rajzolás, a festés, valamint a barkácsolás. Szabadidőmben pedig szívesen mozgok, szeretek kipróbálni különböző sportokat, valamint kirándulni.”