Évértékelő – IFI csapatunk

Utánpótlás csapataink számára is véget ért a 2017/2018-as szezon. Rengeteg izgalommal és megszámlálhatatlan emlékkel lettek gazdagabbak a játékosaink, akiknek edzői most értékelték az elmúlt évet. Elsőként Kovács Tibor, az IFI csapat edzője számolt be, a fiúk idei évéről, melynek legfontosabb szempontja a csapatépítés volt.

„A nyári pihenőt követően augusztus 1-én kezdtük meg a felkészülést, naponta egy-két edzéssel. Ezen időszak alatt voltak hiányzók, természetesen a nyaralás, illetve az iskolai elfoglaltságok miatt is. Úgy gondolom, hogy a felkészülési tervünket, ha nem is maradéktalanul, de sikerült felkészülnünk a szezonkezdésre. A tanév elejétől átálltunk a heti három edzésre, mert a terem zsúfoltsága miatt nem volt lehetőség a heti négy alkalomra. Idén januártól azonban jó lehetőség adódott, hiszen a B40 Fitness Centrum edzőtermében tarthattuk az erőnléti edzéseinket.

A csapat a férfi ifjúsági III. osztály, északi csoportjában szerepel, ahol idén a 9. pozíciót sikerült megszereznünk. Elég rapszodikus időszak áll mögöttünk, mivel a szezon felénél egy játékosunk eligazolt a Gyöngyösi KK-hoz, illetve onnan érkezett hozzánk két fiú. Ezen felül a szezon elején egy, illetve az utóbbi időszakban négy abszolút kezdő játékossal bővült a csapatunk. Ennek megfelelően néha nehézséget okozott a szelektív edzés felépítése. Sajnos, ketten abba is hagyták a kézilabdázást.

Nehézséget okozott továbbá, főleg a szezon második felében, hogy sokan sérüléssel bajlódtak. Elsősorban a tornacsarnok elavult és rettentően kemény talaja okozza ezeket a sérüléseket.  Nagy örömmel hallottuk, hogy Egyesületünk és a város összefogásából, ez a kérdés megoldódni a látszik a következő bajnokság megkezdéséig. Ezúton is szeretnénk mielőbbi gyógyulást kívánni Molnár Bencének, aki még januárban szenvedett súlyos sérülést.

Nagy örömömre szolgál, hogy a játékosok mind játéktudásban, mind emberi, vonatkozásban nagyot léptek előre. Nagyobb részt már mindenki a kézilabdát helyezi előtérbe más tevékenységekkel szemben. Kezd profi szemlélet kialakulni a játékosoknál.

Szintén büszkeséggel tölt el, hogy pazar csapatszellem alakult ki a fiúknál, igazán jó látni, ahogyan működik ez az egység.

A mi csapatunk a legfiatalabb a bajnokságban és örömömre szolgál, hogy önmagukhoz viszonyítva mindenki sokat fejlődött. Úgy gondolom, ezt a brigádot együtt tartva 2-3 év múlva mikor utolérjük a többi együttest mind korban, mind tudásban, igazán szép dolgoknak lehetünk majd tanúi.”

Egyesületünk nevében szeretnénk gratulálni az IFI csapat játékosainak, illetve edzőjének a szezon során elért sikereikhez! Jó nyári szünetet kívánunk nekik és eredményes felkészülést a következő bajnoki évhez!

Szép volt Fiúk!