Évértékelő – NB I/B férfi felnőtt- Kelet

A bajnokság felénél minden edző értékelte a csapatát. Ezeknek az értékeléseknek a rövidített kivonatát tesszük közzé nektek.

A mai napon Bárány Zsolt beszámolóját olvashatjátok, aki a férfi felnőtt csapat edzője.

„A 2019/2020-as bajnoki szezont a férfi felnőtt csapat az NB I/B-ben kezdte meg, 18 fővel.
A tavalyi NB II-es bajnokságot nyert együtteshez négy játékos csatlakozott, akikkel sikerült stabilabbá tenni a csapatot. A felkészülés aránylag zökkenőmentesen ment, a lehetőségeinkhez képest sikerült végrehajtani az eltervezett programot. Nagy érdeklődéssel vártuk a bajnoki rajtot, hiszen az előzetes találgatások és a bajnokságban résztvevő csapatok ismerete alapján nagyon nehéznek mutatkozott ez a félév. Mindenképpen az volt a célunk, hogy a lehető legtöbb pontot tudjuk gyűjteni, melyet előzetesen 10-12 pontra határoztunk meg. Nagyon jól kezdődött a bajnokság számunkra, hiszen az első négy forduló után egyedül mi álltunk maximális pontszámmal a tabellán. Mint minden csapat életében nálunk is voltak hullámvölgyek, amik szerencsére csak rövid ideig tartottak. A hátralévő fordulókban is tudtuk tartani a

lépést a többiekkel, igaz, itt már sajnos vereségek is becsúsztak. Összességében nagyon pozitívan zártuk a félévet és 15 pontot összegyűjtve minden várakozást felülmúlva, az előkelő harmadik helyen várhatjuk a tavaszi folytatást.

Úgy gondolom, hogy a csapat erőssége a csapategység és a jó játékosok összetett munkáján alapszik. Mint minden csapatnak nekünk is van még hová fejlődnünk. Az Egyesület vezetőségének elvárása a bajnokság kezdetén az első nyolcba kerülés volt, ami a biztos bennmaradást jelenti. Játékosállományunkat, illetve edzési lehetőségünket figyelembe véve – mi az ellenfeleinkkel ellentétben csak délutánonként tudunk gyakorolni, mert mindenkinek van munkahelye-, reálisnak is tűnik ez a helyezés. Én viszont szeretném, hogy a biztos bennmaradáson felül a bajnokság vége minket a 3-6. helyen találjon. Ennek a célnak az eléréséért mindent meg fogunk tenni.

Itt szeretnénk köszönetet mondani az Egyesület vezetőségének és minden kollégának a munkájáért, amik elősegítették a csapatunk jó szereplését.

Köszönjük!