Fantasztikus győzelem!

Csapatunk, az OKTAT60 Hatvani KSZSE fantasztikus győzelmet aratott a Magyar Kupa I. fordulójában. Amikor a Váci KSE csapatát kaptuk ellenfélnek, Bárány Zsolt edző véleményét – miszerint „fegyelmezett védekezéssel akár le is győzhetjük az ellenfelünket” – sokan inkább optimista véleménynek, mint reális lehetőségnek gondolták. Ennek ellenére sikerült végrehajtani az előzetesen lehetetlennek vélt dolgot és ezzel a nagyszerű teljesítménnyel emlékezetessé tettük a tornacsarnok felújítás utáni átadóját. Addig amíg a Váci KSE honlapján a csapatuk teljesítményét a „mohácsi vereséghez” hasonlították, addig mi ezen logika alapján joggal gondolhatjuk, hogy ez volt a mi nándorfehérvári diadalunk.

Szurkolóink megtöltötték a csarnokot és bíztatásukkal nagyban hozzájárultak a győzelemhez. Köszönet ezért nekik!

Ahelyett, hogy részletes beszámolót írnánk a mérkőzésről, Bárány Zsolt a csapat edzője és Varjú Péter a csapat kapitánya mérkőzés utáni gondolatait tesszük közzé.

BÁRÁNY ZSOLT
edző

Milyennek ítéled meg a mai mérkőzést, mit szólsz a csapat eredményéhez?
Én úgy gondolom, hogy minden várakozást felülmúlt a csapat mai teljesítménye. Én magam titkon bíztam a jó szereplésben, de a végeredmény – konkrétan az, hogy öt góllal győztünk- még engem is meglepett. Azt tudtam, hogy a srácok hozzáállásban nincs hiba, odateszik magukat annak érdekében, hogy a kitűzött célt elérjék. A mérkőzés elején megérezték a győzelem lehetőségét és innentől kezdve ennek megfelelően játszottak. Ahogy az eredményjelző tábla is mutatta, azt kell mondanom, hogy elég magabiztosan nyertünk a Vác csapata ellen, egy olyan csapat ellen, aki az elmúlt bajnokságban még az NB I-ben játszott.

Ma egy pályaavatót is ünnepelhettünk. Mit szólsz a felújított tornacsarnokhoz, hogy tetszik? Van visszajelzés a játékosoktól?
A játékosok részéről egyértelműen pozitív a visszajelzés, nagyon jól érzik magukat az új pályán. Persze, nekünk is szokni kell még, főleg azután ami volt. Nagyon bízom benne, hogy sok hazai győzelmet fog megélni ez a pálya.

VARJÚ PÉTER
csapatkapitány

Értékeld a mérkőzést, mik a tapasztalatok, mi a véleményed, milyen érzések vannak benned?
Szenzációs érzések kavarognak bennem, igazából a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy gyakorlatilag egy ilyen jó kerettel érkező Vácot egyrészt ennyi gólon tudunk tartani, másrészt pedig, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Szerintem ez egy méltó megünneplése volt az új tornacsarnok átadásának Hatvanban.

Nagyon sokan jöttek ma el és szurkoltak nektek. Nyilván ez is doppingolt benneteket. Egyre többen járnak ki a mérkőzésekre, egyre bővül a csapat szurkolótábora. Milyen érzés ezt átélni?
Szerintem a kupamérkőzés egy kicsit más. Nyílván az ellenfél is kicsit „jobban” vonzotta a közönséget. Ki kell, hogy mondjuk azt, hogy egy elég nagy „presztízsű” csapatot sikerült megvernünk hazai pályán, hazai közönség előtt. Egyébként is úgy veszem észre, hogy egyre többen szeretik meg a kézilabdát és érdeklődnek az Egyesület és ezáltal a csapatok iránt is. Köszönhető ez többek között annak is, hogy a közösségi oldalon, illetve az Egyesület honlapján naprakész információk állnak rendelkezésre rólunk. Természetesen ez minket is ösztönöz arra, hogy egy magasabb színvonalú kézilabdát játszunk, ami akár egy magasabb osztályba való felkerülést is eredményezhet.

Mi a vélemény, illetve a tapasztalat a megújult pályáról?
Elég szokatlan még játszani rajta, de összehasonlíthatatlanul jobb és minőségibb, mint az előző. Ugyan most még kicsit csúszós, de idővel nagyon jó lesz.

A Magyar Kupa első fordulóját szeptember 19-ig kell lejátszani, ezt követően lesz majd a következő forduló sorsolása. Amennyiben lesz információnk, azonnal tájékoztatjuk a szurkolókat.

Fotó: Nagy-Varga Roland, Hatvani Hírlap