Felújítjuk a Kodály tornacsarnokát!

A képviselő-testület tegnapi döntésével tulajdonosi hozzájárulását adta Egyesületünknek ahhoz, hogy a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornacsarnokát felújítsuk. A hazai mérkőzéseinknek helyet adó tornacsarnok műszaki állapota mindenképpen indokolttá teszi a teljes körű műszaki rekonstrukciót.

Nagyon örültünk annak is, amikor az Önkormányzat a közelmúltban négyből két öltözőt rendbe hozott. Közismert azonban, hogy a tornacsarnok padlózatának fűtésére, illetve a további két öltöző és a játékvezetői öltöző felújítására beadott pályázatok sajnos többen éven keresztül nem nyertek támogatást. Most, a napokon belül elkezdődő felújítás során a sportpadló teljes cseréje valósul meg, melynek befejezése határideje 2018. augusztus 30. A kézilabda pályán túl kosárlabda pálya is fel lesz festve. Ez azért is lényeges, mert a testnevelési órákon tartott kosárlabda foglalkozásokon túl a helyi kosárcsapat is itt edz, valamint itt is tartják bajnoki mérkőzéseiket. Az új felfestésnek köszönhetően nagyobb távolság marad a lelátók és a játéktér között. Ez azért fontos, mert a meglévő minimális távolság eddig nem tette lehetővé, hogy a nézők úgy foglalhassák el a helyeiket, hogy közben ne menjek rá a játéktérre.

Nem titok az sem, hogy szeretnénk bővíteni a lelátót is. Szurkolótáborunkat is dicséri, hogy azzal a „problémával” küzdünk, hogy a bajnoki mérkőzéseinken nem jut mindenkinek ülőhely, hiszen esetenként nagyságrendileg 250-300 fő látogat el a mérkőzésekre.
Ezzel párhuzamosan, illetve ezt követően megtörténik a tornacsarnok fűtési rendszerének átalakítása is, melynek határideje 2018. szeptember 30. A maradék két öltözőt, illetve a játélvezetői öltözőt a jelenlegi felújítás során rövidtávon olyan állapotba hozzuk, hogy használhatóak legyenek. Bízunk abban, hogy a szeptember 15-i beadási határidejű újabb pályázat sikeres lesz, és ezek teljeskörű felújítása még az őszi szünetben, de legkésőbb az év végéig megtörténhet. Ezzel egyidejűleg tervezzük a világítás korszerűsítését is, ami az év végéig tartó komplex felújítási projekt része.

Köztudott, hogy egy másik, közel 50 milliós felújítás keretében az iskola földszinti „vizesblokkjai” is megújulnak, ismereteink szerint már a tanévkezdésre. Ezek a projektek együttes eredménye azon túl, hogy Egyesületünk hazai mérkőzéseinek, edzéseinek méltó helyet ad, alapvetően magasabb szinten fogja biztosítani a „Kodályos gyerekek” mindennapi testnevelésének körülményeit, színvonalát.