Fontos két pontot hoztunk el a Nyíregyháza csapatától

Nyíregyházi SN KFT- Hatvani KSZSE 27:44 (14:22)

Férfi felnőtt csapatunk 2021. május 7-én (pénteken) játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Az ellenfél a Nyíregyházi SN KFT csapata volt, akikkel szemben papírforma szerint sikerült elhoznunk nagyon fontos két pontot.

A mérkőzést a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Zsolt! Néhány perccel ezelőtt ért véget a mérkőzés. Először is gratulálok ehhez a magabiztos győzelemhez! Mondhatjuk azt, hogy hoztuk a kötelezőt, hiszen számunkra nagyon fontos volt ez a mérkőzés. Egy fiatal, jó játékosokból álló csapattal szemben, jó játékvezetés mellett sikerült elhoznunk a két pontot a Nyíregyháza csapatától.

Egész héten készültünk erre a mérkőzésre, mert most az volt a legfontosabb, hogy a játékosok tudatába is „bebetonozódjon”, hogy ez a mérkőzés nekünk élet-halál kérdése. Ennek megfelelően a pozitív hozzáállásukat az első perctől kezdve lehetett érezni. Jól használtuk ki a helyzeteket, a ziccereket és a kapu is jól működött. Végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Hozzáteszem, hogy a Nyíregyháza csapata eléggé meggyengült, de ennek ellenére egy futós, fiatal csapat volt az ellenfelünk. Szerencsére az első perctől kezdve sikerült kézben tartani a mérkőzést és nyerni tudtunk.

Kimondottan jó kapusteljesítményt láttunk. Igaz, volt egy-két kimaradt ziccerünk, de az előző mérkőzéshez képest sokkal határozottabbak voltunk. Voltak hiányzó játékosaink, mint például a házi gólkirályunk, Kovács Péter, viszont játéklehetőséget kapott Ádám, aki láthatóan örömmel és hatékonyan játszott.

Igen, nagyon örülök, hogy a visszatérők és azok, akik kevesebbet játszottak idáig azok is jól szállnak be a mérkőzésbe. Ez az elkövetkezendő négy fordulóra is építő jellegű lehet. Ettől függetlenül a koncentrációt továbbra is meg kell tartanunk, hiszen ez a bajnokság még nincs lejátszva. A mai győzelemmel nagyon nagy lépést tettünk azért, hogy bennmaradásunk biztos legyen.

Előttünk van még egy mérkőzés a Fradi ellen, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen amikor játszottunk velük, akkor elég magabiztosan győztek. Ezen felül játszanunk kell még a Békés, a Vecsés és az Ózd csapatával is.

Több csapat menekül most a kiesés, illetve a rájátszás elől. Ezek közül három csapattal is megmérkőzünk, egyedül a Fradi érezheti magát biztonságban.

Lehetett látni, hogy most egy kicsit jobb helyzetben voltunk, kevesebb volt a hiányzó. Igaz, hogy Répási Norbert is kevés edzéssel ugyan, de visszatért. Bővebb kerettel tudtunk most kiállni, hiszen volt olyan mérkőzés is, amikor csak 12 fő állt a rendelkezésedre.

Abszolút. Ez valahol a csapatnak és mindenkinek megnyugtató, hogyha vannak olyan potenciális játékosok, akik hozzá tudnak tenni a mérkőzéshez. Ez eleve felhúzza a többi játékost is.

Ha jól emlékszem a bajnokságban sosem dobtunk még eddig 44 gólt.

Ez így van. Az igazsághoz hozzátartozik és ezzel nem akarok ünneprontó lenni, hogy sokkal kevesebb ellenállást kaptunk az ellenféltől, mint amire készültünk. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ez egy jó lehetőség volt az önbizalom növelésére.

A következő ellenfelünket „hazai” pályán fogadjuk Gyöngyösön…

Érdekes, hogy amerre járunk mindenhol téma a mi „sorsunk”. Sajnos nem tudunk jó dolgokkal beszámolni, de számunkra most az az elsődleges feladat, hogy a csapat bent maradjon.