Kedves mester szavaival élve: a CSAPAT!

OKTAT60 Hatvani KSZSE – TFSE 37:22 (19:9)
Helyszín: Hatvan, Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornacsarnok
Mérkőzés játékvezetői: Győr Ádám, Hadas Dávid Sándor
Nézőszám: 155 fő
Hatvani KSZSE: Mészáros 1, Horváth 10, Répási 9, Rutka 4, Major 3, Ledacs-Kis 2, Blazsek 4, Szarvas Á., Tihaméri, Borbély 1, Hegedűs 1, Szarvas A., Vad, Kovács, Tatár 2
Kiállítások: 6 perc
Hétméteresek: 4/4

Férfi felnőtt csapatunk az idény egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a hétvégén, ahol is hazai pályán sikerült legyőzniük a TFSE együttesét. A rengetek sérült játékost mellőzni kényszerülő fiaink, azonban egy 15 gólos különbséget tudtak kiharcolni, mellyel megnyerték a találkozót. A bajnokságban ezzel beérték az első helyen álló RÉV TSC csapatát, akikkel szemben csupán minimális gólkülönbséggel vagyunk alulmaradva.

A mérkőzést követően csapatunk egyik kiváló kapusát, Szarvas Andrást kérdeztük a remek teljesítményről:

Egy fantasztikus győzelmen vagyunk túl. Ősszel, két góllal maradtunk alul idegenben, most viszont 15-el sikerült nyernünk. Méltán lehet mondani, hogy meghatározó szerepet játszottál a második félidőben, mikor beálltál. Milyennek találtad belülről a mérkőzést?

„Megmondom őszintén hogy,  mindig szoktam izgulni, amikor a pályára lépek, így volt ez most is. Szerencsére könnyen vettük, vettem az akadályokat. Egy nagyszerű védekezést kaptam magam előtt, így sikerült ilyen sikeresen védenem”

A mérkőzés góllövő listájának első helyezettjét – Horváth Rolandot – kérdeztük a 10 góljáról:

Az utóbbi hetekben kicsit elszürkült a teljesítményed önmagadhoz képest, most viszont visszataláltál a régi formádhoz. Répával párba szállították a gólokat, ő 9-et te pedig 10-et lőttél az ellenfélnek. Milyen volt a párharc?

„Én személy szerint nagyon élveztem a játékot, és a csapaton is ezt láttam. A társaimnak köszönhetően sikerült ennyi gólt dobnom, amit köszönök nekik. Répa meg is jegyezte a félidőben, hogy szomorú, mert nem ő vezeti a góllövő listát, de szerencsére a végére is meg maradt az előnyöm.”

Nagyon sok társad, köztük Vad Zsigmond, Varjú Péter, Szarvas Ádám, Kedves Hugó és Nagy Gergely is csak a kispadról tudta végig szurkolni a találkozót, hiszen sérültek. Milyen volt a hangulat a mérkőzés előtt a csapaton, hiszen ez azért rá nyomhatja a bélyegét a teljesítményre?

„Igen így volt! Nagyon rossz előjelekkel vártuk a találkozót, de hála istennek pótolni tudtuk őket, így nem kellett őket sérülten játékra bírnunk.”

Együttesünk vezetőedzője, Kedves László kiemelte a csapat nagyságát és küzdeni akarását:

Ősszel kikaptunk, most viszont igen meggyőzően 15 góllal sikerült nyernünk. Az előjelek nem voltak jók, hiszen sok volt a sérült játékos pontosan 5 ember. Hogyan készült a csapat így a találkozóra?

„Mindenekelőtt a srácoknak a nagyságát szeretném kiemelni, mert amit az öltözőben megbeszéltünk azt tökéletesen végrehajtották. Az első félidőből Mészáros Péter védései kiemelkedtek, ehhez hozzá tartozik, hogy az előtte felálló védők is nagyszerűen teljesítettek, ami hozzájárult a kapusteljesítményhez. A 9 kapott gól, azt hiszem magáért beszél a félidőben.

A második félidőben már lényegesebben könnyebb volt a mérkőzés kívülről, persze belül hatalmasat küzdöttek a srácok. Igyekeztük nem elkövetni azokat a hibákat, amik sajnos benne vannak a csapatban. A mérkőzés lehetőséget adott arra, hogy olyan embereknek is játékpercet adjak, akik nem játszottak túl sokat az elmúlt mérkőzéseken.

Csak azt tudom mondani, hogy a CSAPAT csupa nagybetűvel!

Ezzel a győzelemmel, illetve a RÉV TSC botlásával mind a két csapat a bajnokság első helyén áll, 22-22 ponttal áll, és csupán gólkülönbséggel vagyunk lemaradva. Következő mérkőzésüket fiaink idegenben vívják a Solymár vendégekét, ahol vasárnap (március 10-én) 16:00-kor lépnek pályára. Visszavágástól fűtve érkezik együttesünk, hiszen az ősz folyamán vereséget szenvedettünk a Solymáriak ellen, így igazán parázshangulatú találkozóra számíthat, aki kilátogat a helyszínre.