Most már defibrillátor is biztosít minket!

Néhány héttel ezelőtt a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornacsarnokába Egyesületünk defibrillátort helyezett el.

A készülék 500.000 Ft-ba került, melyet TAO pályázat keretében vásároltunk, 30 % önrészét mi fizettük. A sportcsarnok végleges átadásáig itt „teljesít” szolgálatot a készülők, ezt követően pedig átkerül végleges helyére. Az üzembehelyezéshez szükség volt egy tárolószekrény elkészítésére is, melyet Torda Tibor úr a Ferrum- Trade Hungary Kft. műszaki igazgatója és Egyesületünk Felügyelőbizottságának elnöke ajánlott fel, mint egy 120.000 forint értékben.

Innen is köszönjük neki az önzetlen felajánlását.

A szekrény nemcsak a defibrillátor biztonságos tárolását teszi lehetővé, hanem a szekrény hang és fény riasztással van ellátva, amely két dolgokra figyelmeztet: az egyik, hogyha illetéktelen eltávolítja azt, vagy jelzi, ha a defibrillátort működésben van, tehát valamilyen rendkívüli élethelyzet áll elő.

Az AED defibrillátorok a laikusok számára kifejlesztett eszközök, így szükség esetén bárki használhatja azokat. Tekintettel arra, hogy a tornacsarnok testnevelési órákon, edzéseinken és mérkőzéseinken kívül nagyon sok, egyéb más sport és kulturális rendezvénynek ad otthont, így elmondhatjuk, hogy a defibrillátor éves szinten több ezer embernek nyújt egyfajta biztonságot.