Női csapatunk Örkényről hozta el a 2 pontot

IN-ÖR KC II. – Floor Trend Hatvani KSZSE 21:25 (13:9)
Mérkőzés időpontja
2019.02.23. 14:00
Nézőszám
60 fő
Kiállítások
4 ill. 6 perc
Hétméteresek
2/2 ill. 4/2
Játékvezetők
Maródi István, Vernyik Attila
Floor Trend Hatvani KSZSE
Futaki, Kovács – Deák 3, Oláh Juhász 3, Tóth Brigitta 9 (2), Vas 6, Valló Katalin, Czakó, Bencs 1, Pásztor 3

Enyhén szólva is foghíjasan, hiszen összesen 10-en tudták vállalni a játékot, hozta a kötelezőt hétvégén a női csapatunk.

Valló Katalin
játékos

A vége 24-20 lett, de azért az első félidő közepe-vége felé tartottunk a mérkőzés végétől, hiszen az ellenfél vezetett.
Igen, 4 góllal vezettek az első félidő végén, így zártunk. Az öltözőben megkaptuk a magunkét az edzőtől, amiért nem tesszük oda magunkat. Mi mindent megpróbáltunk, ennyien voltunk a mai napon, szerintem mindenki kitett magáért.

Látható volt, hogy a Mester változtatott a csapat szerkezetén is a szünetben.
Nem sok variációs lehetőségünk volt, így foghíjasan, igazából csak beállóban volt konkrét cserén, a többieket pedig úgy próbáltuk meg variálni, hogy aki már játszott szélen, azt próbáljuk meg, mert gyakoroltunk olyan figurákat, amik ezekre épültek, egy „szélső-felhozós” játékra.

Innen a pálya széléről úgy látszott, hogy kicsit azért határozottabb és pontosabb lett a védekezésünk a második félidőben és az abból való indulás is eredményesebb volt.
Igen, ezt már a meccs elején is megbeszéltük, hogy szükségünk van sok könnyű gólra, a jó védekezésből kialakuló gyors letámadásokra. Ezt az első félidőben nem tudtuk megvalósítani, de a második félidőben összekaptuk magunkat és tényleg mindenki azon volt, hogy hozzuk ezt a meccset, mert nagyon fontos volt ez a kettő pont.

Igen, a négy gól jelentette a két pontot, de mivel összesen 10-en hoztátok el, ezért külön gratulálok!
Köszönjük!

Bárány Zsolt
edző

Mester, most négy gólért két pontot hoztatok. Úgy volt először, hogy kilencen lesztek, aztán végül tízen… Összességében nem jó előjelekkel indult ez a mai mérkőzés, de aztán hál’ istennek a lényeg csak meglett.
Csak a lényegnek tudok örülni, ezt a mérkőzést úgy, ahogy van el kell felejteni. Le kell vonni a konzekvenciát is, át kell gondolni a tanulságokat. Le kell ülni a lányokkal és megbeszélni a történteket, mert még egyszer ilyen helyzetbe nem szeretnék kerülni. Konkrétan arra gondolok, hogy tízen jövünk el egy mérkőzésre, úgy hogy mi egy bajnok-aspiráns csapat vagyunk. Ez nagyon nem fér bele abba az elképzelésbe, amit az Egyesületünk és a vezetőség is képvisel. Megértem azt, hogy amatőr a státuszunk, a lányok dolgoznak, sok mindent meg tudok érteni. Sajnos a sérülések is úgy jöttek ki, hogy nem tudnak lányok rendelkezésre állni, de van, amit viszont tudomásul kell venni. A csapatban is van néhány igen jóképességű játékos és ez innentől kezdve már csak a fejben dől el, hogy milyen eredmény születik. Most sajnos fejben nem voltunk ott, ahol kellett volna.

Nem indult számunkra rosszul ez a mérkőzés, hiszen vezettünk. Sajnos a félidő közepére aztán az ellenfél magához ragadta a kezdeményezést és 4 gólos előnnyel mehettek pihenőre. A szünetet követően számomra is meglepő módon változtattál a kényszerszülte helyzetben. Egyes játékosok más pozícióban kezdtek el játszani és ez hatékonynak bizonyult.
Addig kell próbálkozni, amíg a legjobb megoldást meg nem találjuk. Természetesen ez időkorlátos, a rizikó benne van, hogy nem sikerül. Jelen pillanatban nem is azzal volt a probléma, hanem azzal, hogy el kellett hitetni a lányokkal, hogy az, amit csinálnak az most nem jó, erőből kiabálva, néha durvábban is beszólva kellett időnként őket inspirálnom. Itt szinte olyan dolgokat kellett bevetni, ami átviszi őket a holtponton.
Beleültünk ebbe a lassú tempóba, amit az Örkény is képvisel és ez nekünk kényelmes volt. Közben a kapusnak szétlőttük a kezét, naggyá tettük, semmi mást nem tettünk, csak eltaláltuk.

Vélelmezem, hogy kértél egy másfajta játékot a szünetben, ami sikerült, hiszen, 8 góllal hoztuk a második félidőt és ott talán egyénileg is jobbak voltunk. Úgy láttam, hogy összébb állt a védekezésünk és a ránk jellemző gyors gólokkal el tudtunk lépni.
Igen, de azért is veszekedni kellett velük, hogy induljanak el, amúgy maguktól valamiért nem csinálták, nem működött.

Tehát akkor szerintem maradhatunk annyiban, hogy a végeredmény számít és ez 4 gólos győzelem és 2 pont.
Ennek örülünk és készülünk a folytatásra, mert most van egy hosszabb szünetünk. A lányokkal majd beszélgetnünk kell és bízom abban, hogy a sérültek hamar felépülnek!

Köszönöm!