Női felnőtt csapatunk új irányítója, és átlövője: Buda Bernadett

Rövid riport keretén belül szeretnénk nektek bemutatni női felnőtt csapatunk új játékosát, Buda Bernadettet.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy a kézilabdával szeretnél foglalkozni?

A sport kisgyermek koromtól aktív része volt az életemnek. Sok sportágat volt lehetőségem kipróbálni, de 13 évesen döntöttem úgy, hogy a kézilabda lesz az első.

Kérlek, mesélj az eddigi pályafutásodról. Mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Nyíregyházi születésű vagyok, így a nyírségben kezdtem el kézilabdázni, elsőként általános iskolai csapatban. Nevelő egyesületem a Mátészalkai MTK volt, és egyetemi tanulmányaim kezdetéig ott is játszottam. Hálás vagyok a szüleimnek, akik minden edzésre elvittek, és biztosították a fejlődésemet. Nagyon sokat köszönhetek az akkori edzőmnek, Huszák Erikának. Abból az időszakból a legnagyobb sportsikerem a bajnoki cím volt. Fantasztikus éveket tölthettem el, egy fantasztikus csapatban.Egyetemi tanulmányaimat Budapesten végeztem, így a diploma megszerzéséig az egyetemi bajnokságban játszottam, ahol ugyancsak sikerült dobogón végeznünk.Fél évet Nyíregyházán töltöttem, majd a Vitka Se fiókcsapatát erősítettem, ahol az előző szezont aranyéremmel zártuk.

Hogyan kerültél a hatvani csapathoz, és miért pont erre az Egyesületre esett a választásod?

Gyöngyösre költöztem az elmúlt időszakban és a környéken szerettem volna új csapatot keresni. A párom ajánlotta a figyelmembe a hatvani csapatot, s rövid információcserét követően fel is vettük a kapcsolatot Padla József edzővel.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, és mit vársz el a csapattól?

Sajnos egy nagyon súlyos térdsérülésen vagyok túl, melynek következtében a műtét utáni rehabilitációmat töltöm jelenleg is. Mivel lassan egy éve nem űzhetem szeretett sportágamat, nagyon nagy bennem a bizonyítási vágy. Egyértelműen az egyéni célom az, hogy minél hamarabb a csapat rendelkezésére tudjak állni teljes mértékben, és a védelem alapja legyek. Számomra meghatározó, hogy jól érezzem magam egy csapatban és teljesen be tudjak illeszkedni. Úgy gondolom nagyon jó csapat leszünk, akik tudnak majd meglepetéseket okozni. Természetesen minden mérkőzést szeretnénk majd megnyerni és biztos vagyok benne, hogy mindenki igyekszik majd tudása legjavát adni. Egyértelműen az a cél, hogy a mezőny első felében végezzünk, de bízom benne, hogy akár dobogósok is lehetünk.

A játékosok közül van olyan, akit már régebb óta ismersz, vagy olyan, akivel már játszottál együtt, egy csapatban?

Igen, Hanusz Bogit ismerem. Úgy gondolom Bogi remek igazolás, ugyanis mind támadásban, mind védekezésben meghatározó tagja lehet csapatunknak.

Mi a hobbid? Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

Egyedi, kreatív ajándékokat, virágboxokat készítek megrendelésekre, ha időm engedi. Szeretek túrázni, kirándulni, olvasni, sütni, főzni. A szabadidőmet a családommal, a párommal és barátaimmal igyekszem eltölteni.