OKTAT60 Hatvani KSZSE csapatának éves beszámolója

Felnőtt férfi csapatunk a hatvani kézilabdázás legnagyobb eredményét érték el az idén azzal, hogy az NB II-es bajnokság Északi csoportjának III. helyezettje lett. Az év alatt nagy változásokon ment át együttesünk, új játékosok érkeztek, míg mások elhagyták a csapatot. Erről a mozgalmas, sikerekben és kudarcokban gazdag időszakról a fiúk edzője, Kedves László számolt be nekünk.

„A csapat a nyár folyamán nagy változáson ment keresztül. A régiekkel és újakkal kiegészülve a kezdet kezdetén a létszám 23 fő volt.

Régiek:
Kapusok: Szarvas András, Mundruczó Dániel, Kovács Tibor, Rácz Csaba
Mezőny játékosok: Hegedűs József, Szarvas Ádám, Tatár Péter, Borbély Zoltán, Horváth Roland, Nagy Gergely, Ledacs-Kis Róbert, Blazsek Milán, Major Attila, Tihaméri Zalán, Tóth Krisztián, Szarvas Ákos

Az új játékosok a csapatnál:
Kapus: Mészáros Péter
Mezőny játékosok: Répási Norbert, Vad Zsigmond, Kedves Hugó, Rutka Bence, Varjú Péter, Baranyi Máté az utánpótlásból

Ezzel a 23 fővel kezdtük meg a felkészülést 2017. augusztus 1-én. Az első két hétben a labdarúgó pályán, aerob állóképesség fejlesztő edzéseken vettünk részt, majd egy 3 napos edzőtábort tartottunk Sirokon.

A tábor után, a felkészülés alatt 5 edzőmérkőzést játszottunk, változó sikerrel. Az eltelt 8 hét alatt a csapat összekovácsolása, egymás megismerése, támadás és védekezési formációk begyakorlása volt a cél.

Ebben az időben, mivel nagy volt a létszám, szűkíteni kívántam a keretet, így Tóth Krisztiánnak, Rácz Csabának és Szarvas Ákosnak megköszöntük az eddigi részvételüket és segítségüket.

A célt és az elvárást a csapattal szemben az idén először a vezetőség állította fel, amely a dobogó elérése volt.

A vezetőség a lehetőségeit figyelembe véve a maximálisat nyújtotta. Ez alatt értem, hogy heti 3 alkalommal biztosította a Kodály Zoltán Általános Iskolában az edzéslehetőségeket, valamint az edzőmérkőzésekre és bajnoki mérkőzésére való eljutást és a tárgyi feltételeket (új labda, új szerelés, masszőr…) Anyagiakban pedig fedezte a játékosok utazási költségeit, mérkőzésekre prémiumot tűzött ki, valamint a bajnokságban való minél jobb elérés érdekében célprémiumot ajánlott föl.

A csapat összetétele a fizikai munkástól a vezető beosztásig eljutó játékosokból állt. A különböző anyagi helyzetben lévő emberek más-más motivációval rendelkeztek, amit minden tekintetben összehangolva sikerült egy jó közösséggé kialakítani. A kezdeti nehézségeket áthidalva ez a társaság egy nagy sorozatot hajtott végre. Ez azt eredményezte, hogy a bajnokság közepén kiderült, hogy a csapat képes arra, hogy akár a bajnoki címet is megszerezze. A nagy sorozat 10 győztes mérkőzésből állt. A vezetők és a játékosok elhitették önmagukkal, hogy innentől kezdve minden könnyedén fog sikerülni.

A téli felkészülés alatt a hagyományosan megrendezett OKTAT60 Kézilabda Kupa alatt már voltak negatív előjelek, amelyek sérülésekben, betegségekben és emberi gyengeségben mutatkoztak meg. A belső hierarchia felborult, és mivel sokan, nem fogadták el a csapat összetételében a helyüket, ezért belső feszültségek kezdtek kialakulni.

Ezek miatt a bajnokság utolsó harmadában mikor már kiderült – akár a bajnoki cím megszerzése is kéz közelbe kerülhet – ez a nagy teher további negatív hullámot, és a játékosok önértékelésének megváltozását eredményezte (mindenki sokkal többre tartotta magát a valós tudásánál). Ebben a stádiumban volt több olyan pofon – lásd Budakalász, Honvéd, Elektromos – ahol a csapat már, nem a tudása legjobbját nyújtotta a felsorolt okok miatt.

A bajnokság utolsó fordulója előtt már eldőlt, hogy harmadik helynél se rosszabbak, se jobbak nem lehetünk már.

A hatvani kézilabda legsikeresebb éve férfi vonalon és Heves megye harmadik legjobb csapata lettünk, Gyöngyös és Eger után.

Jövőbeli tervek:
Már többen bejelentették, hogy jövőre abba hagyják a kézilabdázást: Tatár Péter, Rutka Bence, Hegedűs József. Vannak játékosok, akik máshová fognak igazolni: Kedves Hugó, Ledacs-Kis Róbert.
Már most azon dolgozunk, hogy a csapat jövőre fel tudjon nőni ahhoz a feladathoz, hogy akár a bajnokság megnyerése is előtérbe kerüljön.

Ez úton szeretném megköszönni a vezetőknek, a támogatóknak, az önkormányzatnak az energiájukat, továbbá hogy pénzüket nem sajnálva megteremtették azt a lehetőséget, hogy a csapat idáig eljusson! Továbbá szeretném hálámat kifejezni a hatvani szurkolóknak, akik hétről-hétre támogattak minket, mind hazai, mind az idegenbeli mérkőzéseinken!”