Reagálás /3.rész/

Egyesület támogatásának megvonása

Csütörtökön Hatvan város képviselő-testülete ülést tartott. Ezen ülésen tárgyalt több, az Egyesületünket érintő témát is. Sajnálattal vesszük, hogy ilyen fontos témában úgy született döntés, hogy minket sem az ezen döntéseket előkészítő bizottsági, sem az ezen döntéseket meghozó testületi ülésre sem hívtak meg, hogy álláspontunkat kifejthessük.
Részben megpróbálnak minket felelőssé tenni azért, mert nem képesek a Belügyminisztériumon keresztül a Sportcsarnok építésére kapott támogatással elszámolni annak ellenére, hogy mi mindenben együttműködünk. Részben hoztak egy olyan határozatot, mely szerint nem számoltunk el a támogatással és ez alapul szolgálhatott annak, hogy megtagadták Egyesületünktől a 2020-as támogatást.
Tény, hogy január 31-ig nem adtuk le a beszámolót, de tény az is, hogy ezzel kapcsolatban nem is kaptunk felszólítást, sem hiánypótlást, illetve a kialakult gyakorlat teljesen más volt. Telefonos értesítés után vittük be az anyagot a Hivatalba, ahol tételesen átnézték.
Tekintettel arra, hogy más Egyesület, és szervezet estében az Önkormányzat soha nem alkalmazott még retorziót, így ez nyilvánvaló, hogy ez az Egyesület ellehetetlenítésére irányul.
Az Egyesületnek a Sportcsarnok megépítése óta is több mint 10 millió forintos kiadása volt (pl: biztosítás, karbantartások, stb.) az Önkormányzat hibája miatt, mivel nincs használatbavételi engedély, de nekünk addig is fizetni kell a költségeket.
Méltánytalan lenne, hogyha tisztán koncepciós okok miatt hátrány érné a város legeredményesebb sportegyesületét, különösen úgy, hogy erre külön szerződésünk is van az Önkormányzattal. Ebben szerepel az is, hogy a használatbavételi engedély után – és nem előbb- átadjuk a Sportcsarnokot a városnak. A jelek szerint a polgármester csak erre a pontra emlékszik, a többire, lsd: támogatás, már nem.
Közel 200 utánpótlás korú játékosa van az Egyesületnek, egy NB I/B-s, és egy NB II-es felnőtt csapata. Az elmúlt év viszonylatában az ország 18. legeredményesebb klubja voltunk.
A támogatás megvonása esetén felül kell vizsgálnunk a tevékenységünket, és biztos, hogy ez az eredményesség rovására megy!
Bízunk abban, hogy a napokban történő elszámolásunk után megkapjuk a nekünk járó támogatást és akkor bizonyítékot nyerünk arról, hogy a polgármester nem szándékosan akarja ellehetetleníteni a tevékenységünket.
Kérünk titeket, hogy továbbra is kísérjétek figyelemmel oldalunkat és támogassatok minket egy megosztással is, hogy minél több emberhez jusson el az igazság!
Hajrá Hatvan!
Hajrá Hatvani KSZSE!