A szigorú védekezések délutánja!

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Gödöllői KC 19:13 (8:4)
Helyszín: Hatvan, Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola Tornacsarnok
Mérkőzés játékvezetői: Tóth Tamás, Tóth István
Nézőszám: 112 fő
HKSZSE: Mészáros – Kedves, Varju 3, Tatár 2, Vad 1, Blazsek 4, Ledacs-Kis
Cserék: Mundruczó, Szarvas Ádám (kapusok), Horváth 1, Répási 3(1), Rutka 1, Nagy, Borbély 2(2),  Major 2, Tihaméri,
Kiállítások: 16 ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 3/1

Ez jellemezte felnőtt férfi csapatunk hétvégi mérkőzését, ahol fiaink a Gödöllői KC csapatával mérték össze erejüket, hazai pályán. A küzdelmes mérkőzésen végül együttesünk zsebelte be a megérdemelt 2 pontot, és ezzel 2 pontra megközelítette a bajnokság első helyezettjét.

Az első félidő során is jó látható volt, hogy a szigorú védekezésre összpontosított elsősorban együttesünk, aminek köszönhetően ellenfelünk csupán 4 gólt tudott szerezni, egy játékrész alatt. Emellett támadásainkat rendre sikerült góllal befejeznünk, így a félidei végeredmény 8:4 lett csapatunk javára!

Második félidőben aztán minden ott folytatódott, ahol elkezdődött, hiszen védekezésünk továbbra is remekül teljesített, támadásaink sikeressége, pedig tovább szegte ellenfelünknek kedvét. Egy küzdelmes és sikeres mérkőzés után a végeredmény: 19:13 az OKTAT60 Hatvani KSZSE javára!

A találkozó után együttesünk védekezésének egyik kiemelkedő tagját, Vad Zsigmondot kérdeztük a csapatunk sikerességéről:

19:13! A bajnokság eddigi második helyezettjét vertük most ilyen különbséggel, hazai pályán. Ez a szigorú védekezések délutánja volt! Milyen volt a mérkőzés belülről?

„Belülről is látszódott a belőtt, és a kapott gólok terén, hogy a védekezésünkre koncentráltunk jobban. Amit a mester kért azt próbáltuk betartani, csapatként agresszívan az elejétől kezdve megfaultolni, és megállítani az ő támadásukat. Tudtuk, hogy nagyon jók lerohanásba, így ezt próbáltuk minél hamarabb megakadályozni. Ez láthatóan sikerült is!”

Te is szigorúan és fegyelmezetten védekeztél, de elszenvedője is voltál egy sérülésnek, ahol sokan meg is ilyetek, amikor a kezedhez odakaptál! Mi történt pontosan?

„Nem tudom őszintén szólva, ezt vissza kell nézni, hogy pontosan tudjuk. A lövő-kezemen éreztem egy másik kezet, valószínűleg visszarántottak, vagy beleütköztem valakibe, de hála istennek, nincs komoly sérülésem!”

Azt gondolom, hogy csapatunk – és nem akarjuk ezt elkiabálni -, de újra jó passzba van, 3 vereség után 3 győzelem és nem is akármilyen csapatok ellen tudtunk diadalmaskodni. Jövőheti ellenféllel kapcsolatban mi a célja a csapatnak?

„Egyértelműen a győzelem!”

Kedves László, a csapat vezetőedzője a mérkőzés utáni interjúban az együttes szigorú védekezését, és a csapat egységét emelte ki:

„A kezdés előtt a bajnokság másodika volt a Gödöllő, ezt a csapatot sikerült 13 gólra tartani. A szigorú védekezés volt a fő célpont, ha jól gondolom?

„Ez így van! Az első félidőben a védekezésünk szenzációs volt, mondhatni azt, hogy szinte tökéletes, hiszen 8:4 volt a játékrész vége. Innentől kezdve finoman szólva megnyertük a mérkőzést. Emelet sikerült szép, látványos gólokat is lőni.
Úgy gondolom, hogy az egész mérkőzés során taktikailag rendkívül fegyelmezett volt a csapat, és ennek köszönhető, hogy egy nagyon erős csapatot, a bajnokság második helyezettjét sikerült megvernünk. A csapatunk maximális gratulációt érdemel, úgy hiszem, mind a nézők, mint saját magam részemről!”

Nagyon jó csapatjátékot láttunk, a kimagasló védekezés mellett egy remeklő kapusteljesítménnyel gazdagítva. Van olyan játékos, aki az egész mérkőzésen meghatározó szerepet játszott?

„Név szerint nem szeretnék senkit kiemelni, hiszen nálam mindig első a csapat, és most is a csapatot szeretném kiemelni, így egységesen, hiszen remekül mozogtak együtt a pályán. A kapust, a mezőnyjátékosokat együtt tudom kiemelni!”

Ezzel a győzelemmel csapatunk maradt a bajnokság 5. helyén, de csupán 2 ponttal van lemaradva, a tabellát vezető Rév TSC-vel szemben. November 25-én (szombaton) a Budapest Honvéd SE ellen lép pályára csapatunk, idegenbeli környezetben, ahol a győzelem megszerzése kiemelten fontos a végső célunk elérése érdekében, ami nem más mint a dobogós helyezés elérése!