220 kilométert utaztunk a győzelemért!

Berettyó MSE – OKTAT60 Hatvani KSZSE 30:37 (10:18)
Mérkőzés időpontja
2019. 03. 23. 18:00
Nézőszám
300 fő
Kiállítások
6 ill. 4 perc
Hétméteresek
2/1 ill. 5/3
Játékvezetők
Hirth György, Tárnyik Ferenc
Versenybíró
Takács János
OKTAT60 Hatvani KSZSE
Hudák – Répási 10 (1), Padla 8 (1), Molnár Kristóf, Vad 2, Veres 4, Horváth 3 (1)
Cserék
Szarvas András – Hasilló 2, Blazsek 2, Szarvas Ádám, Varjú 5, Pintér, Nagy, Tóth 1, Igó

Férfi felnőtt csapatunk az OKTAT60 Hatvani KSZSE 2019. március 23-án (szombaton) játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését a BMSE Berettyóújfalu csapata ellen.

A mérkőzést követően Bárány Zsoltot, a csapat edzőjét és Répási Nobertet, a csapat egyik játékosát kérdeztük:

Répási Norbert
játékos

Néhány perce ért véget a mérkőzés. Tudtuk, hogy kemény lesz, hiszen az ellenfél próbál menekülni a kieső helyről. Előttünk négy mérkőzésből kettőt nyert, egy döntetlent játszott, mégpedig a harmadik helyen álló Füzesabony ellen és három góllal kapott ki az egyre jobb formában lévő Kazincbarcikától. Mi a véleményed a mai mérkőzésről?
Igazából sokat készültünk a mérkőzésre. Az első félidőben kijött az amire gyakoroltunk, amire készültünk. A második félidőben kicsit kiengedtünk, kicsit bent maradtunk az öltözőben. Növelni nem tudtuk az előnyünket, de megtartani megtudtuk.

Igen az első félidő első harmadában feljöttek 4-5 gólra is. Lelkesen és nagy akarattal játszottak. De volt egy lendületváltás nálunk, valahol a második félidő közepe környékén.
Minden tiszteletem az ellenfélé. Ilyen különbségnél ilyen tempót menni az nem kis dolog, főként a helyezésbeli különbség miatt. A váltás szerintem abból adódik, hogy át tudtunk kapcsolni egy gyorsabb üzemmódra.

Az ellenfél egyik játékosának megsérült a lába, térdsérülést szenvedett. Te, hogy láttad az esetet?
Valószínűleg megcsúszott, semmiféle szabálytalanság nem előzte meg a sérülést. A térdét fájlalta lehet, hogy szalagsérülést szenvedett.

Mindenképpen jobbulást kívánunk neki. Jövő héten jön hozzánk Kazincbarcika. Ők három góllal verték meg a mai ellenfelünket. Mit vársz magadtól, a csapattól?
Ha az őszi mérkőzésből indulok ki, akkor egyértelmű győzelmet várok el magunktól. Ami biztos, hogy nem könnyű mérkőzés de nem kérdés a kimenetel.

Bárány Zsolt
edző

Nemrég ért véget a mérkőzés. A végeredmény az, hogy nyertünk, hét góllal. Szokás szerint indult a mérkőzés, hiszen kaptunk egy gólt, aztán háromnál átvettük a vezetést és nem is adtuk ki a kezünkből később sem az irányítást. Hogy láttad a mérkőzést?
Ez már lassan a védjegyünkké fog válni, hogy nem egészen úgy indul a mérkőzés ahogy mi szeretnénk. Ez köszönhető volt annak is, hogy 220 kilométer utaztunk, a mérkőzés előtt és mint már többször mondtam ez a játék szempontjából nem egy szerencsés dolog. A srácok egy kicsit bealudtak a mérkőzés elején, de úgy gondolom, hogy elég hamar felvették a mérkőzés ritmusát. Valóban, aránylag hamar átvettük a vezetést és onnantól kezdve nem adtuk ki a kezünkből.

A második félidő első harmadában nagyon belelkesedett a hazai csapat, -bár 4-5 gólnál sosem kerültek közelebb hozzánk-, de érezhetően nagyobb önbizalommal játszottak, mint előtte.
Abszolút. Próbálták az utolsó szalmaszálat megfogni. Nagy nyomást próbáltak helyezni ránk. Ez hellyel-közzel sikerült is nekik, nagyon oda kellett figyelni, hogy időben meg tudjuk őket állítani. 9 gólról nagyon gyorsan leapadtunk 5-6 gólra.

Úgy látszik, hogy ez a téli átigazolás, a két új játékos, az edzőváltás illetve, hogy menekülnek a kieső zónából nagyon nagy akarattal párosul.
Minden tiszteletem a berettyóújfalui csapaté. Nagyon becsületesen, nagyon tisztességesen, minden erőt mozgósítva megpróbálták a – mondjuk úgy – lehetetlent. A játék képe alapján nem is ezt a pozíciót tudnám nekik szánni.

A jövő heti mérkőzés sem ígérkezik egy könnyű mérkőzésnek. Az egyre jobban magára találó Kazincbarcika lesz hazai pályán az ellenfelünk.
Öt mérkőzés van még hátra a bajnokságból, a felső ház következik, azaz a közvetlenül utánunk lévő csapatokkal fogunk játszani. Ahhoz, hogy feljussunk ugyanúgy hoznunk kell a kötelezőt. Az, hogy egyszer hibázott a tarján a bajnoki címért folyó küzdelemben a legnagyobb riválisunk az egy dolog, azzal még abszolút nincsen letudva a bajnokság. Nekünk ki kell használni minden egyes lehetőséget. Ezalatt azt értem, hogy most kétszer otthon fogunk játszani, és ott nem szabad pontot veszítenünk. Emellett minimálisra kell csökkentenünk annak az esélyét, hogy Salgótarján bármit is tudjon ellenünk csinálni.

Köszönjük, jó utat hazafelé!