Díszoklevél – Rácz Csaba

A Polgármesteri hivatalban tartott ünnepélyes díjátadáson, az NB II-es bajnokság Északi csoportjának harmadik helyezésének járó érem mellett kitüntetést is átvehetett két játékosunk, pontosabban Rácz Csaba és Tatár Péter. Elsőként Rácz Csabát emeljük ki, aki 1989-től kézilabdázik, Hatvanban.

A Hatvani Kinizsi és Vasutas Sport Club játékosa volt, annak a ’90-es évek végi megszűnéséig. Ezt követően az 1999-ben megalakult Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesületnek a tagja, közel 20 éve.

A 2000-es évektől nemcsak a felnőtt férfi csapat kapusa, hanem csapatkapitánya is volt, mintegy 15 éven keresztül. Aktív játékos pályafutását az elmúlt évben fejezte be.
A mai napig dolgozik az egyesületnél, mint a felnőtt csapat kapusedzője és a mérkőzéseken segíti a felnőtt csapat edzőjének munkáját.

Megszámlálhatatlan mérkőzésen vett részt, az elmúlt, közel 30 évben, melyekre büszkén gondolhat vissza, hiszen meghatározó játékosa volt annak a hatvani csapatnak is, amely először jutott be az NB II-es bajnokságba.

Hosszú pályafutása során megélhette azt is, hogy együtt utazhatott a fiával hétvégente a bajnoki fordulóra, mert gyermeke az IFI csapatban, ő pedig a felnőttben játszott.
Az elmúlt évben megszerezte a kézilabdaedzői végzettséget, és a napokban eredményes vizsgát tett, és így „C licenc-es” edző lett.

Nagyon megtisztelő ez az Oklevél, amit Polgármester úrtól kaphattam meg. Közel 30 éve vagyok az Egyesület kötelékében és pont emiatt szeretném megköszönni nem csak azoknak a játékosoknak, akik kiemelkedően sokat tettek ezért a kitűnő eredményért, hanem azoknak is akik ez a 30 év alatt a társaim voltak és mindenbe támogattak. Ő nélkülük se érhettük volna el, ezt a szép eredményt!

Konkrét terv még nincs, hogy edzőként hol és miképp tevékenykedek, de az idei évben már a kispad széléről próbáltam az edzői tanulmányaimat hasznosítani. Amennyiben az Egyesület úgy dönt, hogy a továbbiakban is igényt tart a munkámra, akkor én nagyon szívesen támogatom továbbra is a Hatvani KSZSE-t”

Egyesületünk nevében köszönjük Csabának ezt a 19 évet, amit az Egyesületünknél eltöltött, valamint szeretnénk Gratulálni az edzői vizsgájához, illetve a díszokleveléhez, amit Polgármester úrtól vehetett át.

Gratulálunk Csabi!