Ezzel a győzelemmel tovább erősítettük pozíciónkat az NB I/B-ben

Hatvani KSZSE- FTC-Diagnosticum U22- 30:22 (12:12)

Férfi felnőtt csapatunk 2021. május 15-én játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Az ellenfél a Fradi együttese volt, akikkel szemben magabiztos 8 gólos győzelmet aratott csapatunk, ezzel pedig sikerült tovább erősíteni pozíciójukat az NB I/B-ben.

A mérkőzésről Bárány Zsoltot, Szabó Pétert és Bali Richárdotkérdeztük:

Bárány Zsolt

Jól indult a mérkőzés, de ezt követően elég szorosan alakult az eredmények, az első félidő döntetlennel is zárult.

Így van, hiszen egy fiatal játékosokból álló, futós csapattal álltunk szemben, akik az első félidőben még abszolút nem tudnak elfáradni. Nem ismertük őket, hiszen teljesen új felállásban érkeztek, de azt tudtuk, hogy az eredeti felállással szemben ők valamivel gyengébb erőt képviselnek. Fradi nevelésű játékosok, tehát tudtuk, hogy végig küzdeni fognak, ezért többször ellenállásba futottunk. Sajnos mindent középen akartunk befejezni, a kaput sem találtuk el sokszor. Közbejöttek néhány hibák, a kapu is akadozott az elején, de az első félidő második felére összeszedtük magunkat és egy döntetlen eredménnyel mentünk a szünetre.

A második félidő nagyon nehezen indult a csapatnak, viszont utána sikerült visszahoznunk a mérkőzést és mi tudtunk dominálni.

Sajnos nagyon bent maradtunk az öltözőben, őszintén bevallom, hogy teljesen le voltam döbbenve. Igazából ezek után át kellett egy kicsit variálni a dolgokat, más felállást kellett csinálnunk, ami úgy néz ki, hogy sikeres volt. Onnantól kezdve volt egy fordulópont a mérkőzésen, ahol érezhetően összeállt a védekezés és több támadó faultra és több támadó hibára tudtuk késztetni az ellenfelünket és ezekből rendre gólokat tudtunk szerezni. Úgy gondolom, hogy itt fordult meg keményen a mérkőzés.

Ebben a szezonban még három mérkőzéses van a csapatnak. Szerdán Vecsés. Mire számítasz?

Mindenképpen szeretném, hogyha tartani tudnánk ezt a lendületet. Úgy gondolom, hogy erre a csapatra ráfér a siker, hiszen túl sok negatív dolog érte ezt a kis társaságot ebben az évben. Elég sokat küzdünk az „életben” maradásért és nekünk más fegyverünk nincs, csak az eredményünk. Úgy néz ki, hogy most már stabilabb a helyzetünk az alsó régiókhoz képest. Merjünk nagyot álmodni, minél több mérkőzést megnyerni és minél feljebb jutni a bajnoki tabellán.

Bali Richárd és Szabó Péter kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a Fradi elleni mérkőzésen, ezért őket kérdeztük arról, hogy hogyan értékelnék a mai teljesítményt.

Az egész csapat küzdeni akarásból jeles, viszont ti kiemelkedő teljesítményt nyújtottatok a pályán. Hogyan éltétek meg belülről a mérkőzést?

Szabó Péter

Köszönjük szépen, igyekeztünk, hiszen nagyon fontos volt, hogy ezt a két pontot itthon tartsuk. Szerencsére jól jött ki a lépés. Gratulálok a csapatnak, mert ez nélkülük nem sikerült volna.

Bali Richárd

Köszönjük szépen a gratulációt. Azt gondolom, hogy mindenki megtette a magáét, és mindenki hozzátett valamit a győzelemhez, aki pályára lépett. Tudtuk, hogy így is nehéz dolgunk lesz még akkor is, hogyha a Fradi nem a legerősebb csapatával állt fel, de nekünk ez mindegy is volt, hiszen ezt a feladatot kellett megoldanunk. Ez sikerült, megyünk tovább, szerdán Vecsés.