Felnőtt női csapatunk alapszakasza

Felnőtt női csapatunk, a 2017/18-as bajnokság alapszakaszát kissé döcögősen kezdte meg. A rossz kezdés ellenére azonban a végső célt teljesíteni tudták, azaz az előző évhez képest szűkített felsőházi rájátszásban megszerezték az indulási jogot. Kis szerencsével akár előbb is végezhettünk volna, és akkor talán könnyebb ellenféllel találtuk volna magunkat szemben, de ha a bajnokság teljes alapszakaszát nézzük a kezdetektől a végégig, akkor a lányaink minden elismerést megérdemelnek. Közismert, hogy Heves megyében nincs megyei szintű női bajnokság, ezért lányaink a Pest megyei bajnokságban vesznek részt. A résztvevő csapatok száma azonban indokolja, hogy két csoportban (A és B) szervezzék a bajnokság alapszakaszát, majd ezt követően úgynevezett keresztbe játszással döntsék el a végleges sorrendet. Ebbe a szűk elitbe jutottak most be lányaink. A rájátszást (kivel, mikor) hamarosan sorsolják, amiről természetesen tájékoztatást adunk.

Együttesünk alapszakaszbeli teljesítményéről Bárány Zsolt a csapat edzője, -aki a bajnokság kezdete után vette át az irányítást- számol be:

„Véleményem szerint elég csak ránézni a bajnoki tabellára, ahhoz, hogy valaki megállapítsa, hogy megérdemelten jutottunk el a felsőházba. Aki követte a lányok teljesítményét az év során, az láthatta, hogy mekkora változáson ment keresztül ez a társaság, amit csak maguknak köszönhetnek. Szerencsére elhitték, amit mondtam nekik a kezdetektől fogva

Azt kértem, hogy higgyék és értsék meg, van bennük elég potencia a végső cél eléréséhez. Van értelme az elvégzett munkának és idővel meg is lesz a gyümölcse ezeknek a kőkemény edzéseknek és megpróbáltatásoknak. Nagyon örülök, hogy ezt sikerült velük megértetnem, és ha megnézzük az eredményeket, akkor látjuk, hogy nem volt hiábavaló a közös munkánk.

A legnagyobb fejlődés a védekezésünk megerősítése volt véleményem szerint ez lett a csapat legnagyobb erőssége. Erre tudtunk építeni az idény során, melyből később a támadások alapjait is meg tudtuk tervezni. Ez után pedig nem volt megállás!

Nagyon kemény és küzdelmes mérkőzéseken vagyunk túl, ahol olyan ellenfeleket sikerült legyőznünk, – méghozzá idegenben is-, akik évek óta folyamatosan ott vannak a bajnokság élmezőnyében. Amennyiben a 2018-as naptári évet nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy 7 találkozóból minden alkalommal sikerült a pályáról győztesként levonulnunk, ez pedig önmagáért beszél.

Szeretném kivétel nélkül megdicsérni az összes játékosomat az évben nyújtott hozzáállásukért, hiszen maximálisan odatették magukat, mind az edzéseken és a mérkőzések során is. Nagyon örülök annak, hogy azt látom rajtuk, hogy élvezik a játékot és végre megértettek és megérezték, hogy milyen az, amikor a kemény munka beérik és jönnek az eredmények.

Természetes, hogy itt nem állunk meg! Megyünk tovább és készülünk a rájátszásra, ahol nem lesz könnyű dolgunk, de mi mindent megteszünk, ami tőlünk telik!

Szeretnék gratulálni és megköszönni,  a lányok idei munkáját, hiszen fantasztikusak voltak, de itt még nincs vége! Most jön csak az igazi kemény munka!”