Férfi felnőtt csapatunk új balszélsője: Herczegh János

Rövid riportok keretén belül szeretnénk nektek bemutatni férfi felnőtt csapatunk új játékosát, Herczegh Jánost

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy kézilabdázó leszel, és mi befolyásolt a sportág választásában?

Túrkevén születtem, és ott is töltöttem a kisgyermekkoromat. Egy kisvárosról beszélünk, ahol kevés lehetősége van a gyerekeknek a szórakozásra és a sportolásra. Foci, kézilabda, küzdősportok, ezek jelentették akkoriban a kínálatot. Voltunk vagy tízen, jóbarátok és egymást bátorítva beálltunk kézilabdázni. Ezután nagyjából 14 évesen döntöttem el, hogy szeretném ezt a sportot magasabb szinten űzni.

Kérlek, mesélj az eddigi pályafutásodról, mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

A nyolcadik osztály elvégzése után Debrecenbe kerültem, ahol belekóstoltam az önálló életbe. Már majdnem a magam ura voltam, de azért még távol álltam attól, amit elképzeltem. Edzések után lehúztam némi plusz időt, hogy fejlesszem a játéktudásomat, erősítsem az akaratomat, aminek meg is lett az eredménye. Jól ment a játék. A Mezőkövesd elvitt az NBI utánpótlás csapatába, amikor még mindig csak 15-16 éves kíváncsi srác voltam. Szerettem volna valami újat kipróbálni, és máshol is megmérettetni magam, így aztán megjártam Egert, Orosházát, és még pár Egyesületet, amíg újra visszakerültem Mezőkövesdre, ahol már a felnőtt csapatban is szerepet szántak nekem. de sajnos homokszem került a gépezetbe. Ezután Békésre kerültem, ahol megtanultam felelősségteljesen játszani és stabil teljesítményt nyújtani, majd jött Ózd, ahol már kamatoztattam a tudásomat, most pedig a hatvani csapathoz kerültem, bízom benne, hogy itt is sikerül hasonló jó teljesítményt nyújtanom.
Talán a legjobb eredményemnek az 2019/2020-as NB I/B „félig” megnyert gólkirályi címét tartom.

Hogy kerültél a hatvani csapathoz, és miért pont erre az Egyesületre esett a választásod?

A mennyasszonyommal közösen hoztuk meg azt a döntés, hogy Budapesthez közel szeretnénk élni. Nekem ez a vállalkozásom miatt, neki pedig a munkája miatt fontos. Mikor ez a döntés kikristályosodott elkezdtem csapatokat keresni. Észrevettem, hogy a hatvani klub vezetősége micsoda alázattal és szakmai hozzáértéssel végzi a munkáját. Arra gondoltam, hogy ehhez én is szívesen csatlakoznék. Ezután felvettem a kapcsolatot Bárány Zsolttál, aki örömmel fogadta a megkeresésemet. Boldogok és hálásak vagyunk amiatt, hogy itt építhetjük tovább az életünket.

Mit vársz a 2020/2021-es szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve milyen teljesítményt, helyezést vársz a csapattól?

Egy ilyen versenyképes kerettel szeretném megnyerni a bajnokságot. Az élet azonban majd megméret minket és eldől, hogy valóban képesek vagyunk-e rá. Én mindennap igyekszem egy kis lépést tenni ennek a célnak az elérése miatt. Nyilván szeretnék a csapatba beilleszkedni, és olyan teljesítményt nyújtani, amivel vezéregyéniséggé válhatok.

A játékosok közül van olyan, akit ismersz, vagy olyan, akivel esetleg már játszottál együtt, egy csapatban?

5-6 játékossal a keretből már korábban játszottunk egy csapatban, és szinte mindenkit ismerek látásból. Kovács Péterrel pedig már szereztünk egy harmadik és egy második helyet az NB I/B-s mezőnyben

Mi a hobbid? Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

A kézilabda mellett van egy marketingügynökségem a MarketingSTART. Ebben a vállalkozásban cégeknek segítek ízlésesen megjelenni az interneten és hírüket terjesztve egyre több leendő vásárlóhoz eljutni. A kézi és a vállalkozás az időm 70-80%-át elveszi,
Az olyan dolgokkal szeretek leginkább foglalkozni, ami épít, fejleszt. Imádok olvasni és lehet, hogy furcsán hangzik, de a költészetet is szeretem. Emellett fontos számomra a családommal és a menyasszonyommal együtt töltött idő.