Kárpáti Krisztián- Balatonfüredi KSE U21

Az OKTAT60 Kupa első napjának végén az ellenfél csapat edzőivel készítettünk rövid riportokat. Ma a Balatonfüredi KSE U21-es csapat edzőjével, Kárpáti Krisztiánnal készült beszélgetésünket olvashatjátok.

Köszönjük, hogy elfogadtátok a meghívásunkat, először vagytok itt ezen a tornán. Hogy szolgálja ez a két nap a bajnokságra való felkészüléseteket?

Először is köszönjük a meghívást. Azt gondolom, hogy nekünk ez nagyon jó, hiszen olyan csapatokkal tudunk játszani, akikkel egyébként a bajnokságban nem tudunk találkozni, hiszen mi az NB I/B nyugati csoportjában vagyunk, úgyhogy nagyszerűen szolgálja a felkészülésünket. A válogatott elfoglaltságok miatt, illetve az egyéb januári tevékenységek miatt tulajdonképpen most vagyunk így együtt először ezzel a fiatal csapattal. Ezt a négy mérkőzést arra használjuk fel, hogy felkészüljünk a bajnokságra.

Hogy álltok a felkészüléssel? Sérültek, betegek?

Három játékosunk maradt most otthon, egy olyan játékos, aki kint volt a felnőtt világeseményen, – hiszen a felnőtt csapat játékosa-, a kezdő-iránytó játékosunknak lovaglóhúzódása van, illetve Varga Marci, aki tegnap sokat játszott a Budakalász elleni mérkőzésen. A többiek egyébként egészségesek, dolgozunk. Mint említettem, kevés időt tudtunk együtt tölteni, mert van aki a válogatottban, van aki pedig az utánpótlás csapatokban játszik. Sajnos, ennek az U21-es csapatnak az a legnagyobb hátránya, hogy kevés időt tudunk csapatszinten együtt tölteni. Ennek a tornának az eredménye számunkra másodlagos, hiszen az a célunk, hogy minél jobban összecsiszolódjunk, és erre ez a torna tökéletes.