Nigrínyi Tibor- Csépe Salgótarjáni SKC

Az OKTAT60 Kupa első napjának végén az ellenfél csapat edzőivel készítettünk rövid riportokat. Ma a Csépe Salgótarjáni SKC edzőjével, Nigrínyi Tiborral készült beszélgetésünket olvashatjátok.

Egy döntetlen és egy győztes meccsetek volt a mai napon. A torna felénél vagyunk. Mondanál valamit arról, hogy hogy áll a csapatod a felkészüléssel, hogyan készültök a bajnokságra, illetve, hogyan illeszkedik ebbe bele a mai torna?

Nagy örömmel vettük, hogy meghívást kaptunk erre a tornára. Egyedül a dátummal volt problémánk, mert előre le volt foglalva egy edzőtáborunk, de úgy döntöttünk, hogy ez a torna sokkal fontosabb és nagyon jól beilleszkedik a felkészülésünkbe, ezért is toltuk el az edzőtáborunkat egy héttel későbbre. Igazából nekünk az a célunk – NB II-ben játszunk-, hogy megnyerjük azt a bajnokságot. Ezért is jó, hogy ilyen csapatokkal játszunk, mert mi igazából ide szeretnénk majd felkerülni. Ebből a két napos tornából jól látszódik majd, hogy miben kell még fejlődnünk, min kell változtatnunk, úgyhogy nagyon jó, hogy egy ilyen erősségű és színvonalú eseményen veszünk részt. Az eredményről pedig annyi, hogy most sikerült egy győzelmet szereznünk, az előző mérkőzésnek pedig „X” lett a vége, az másodlagos. Mondtam is a srácoknak, hogy ez két nap nem arról szól, hogy eredmény legyen és nyerjünk, hanem arról, hogy gyakoroljunk, szokjuk egymás játékát, egymás stílusát és hogy megkapjuk a kellő terhelést.

Hogy érzed, hogy haladtok a felkészüléssel? Betegek, sérültek?

Hál istennek, hogy se beteg, se sérült nincs jelen pillanatban a csapatban. Két hét múlva kezdődik a bajnokságunk, jól állunk, de ez a két hét még kell ahhoz, hogy igazából „kész” legyen a csapat.

Egy ponttal vagytok lemaradva. Gyakorlatilag ott vagytok egy komoly feljutó helyen és státuszban. Hogy érzed, nem csak célnak, hanem reálisan is tartod a bajnokságban való feljutást?

Igen, eleve úgy indultunk neki ennek a bajnokságnak már szeptemberben, hogy mindenképpen a bajnoki cím a cél. Mindenki azon van, mindenki azon dolgozik a klubban, akár játékosok, akár vezető, vagy akárki, aki ebben a klubban bármilyen szerepet vállal, hogy ez sikerüljön és reális esélyt látok arra, hogy ténylegesen meg tudjuk nyerni a bajnokságot.

Köszönjük, hogy itt vagytok, ráadásul már nem is először! Sok sikert a bajnokságban!

Köszönjük szépen, reméljük, hogy jövőre is itt leszünk!