Mit kell tudni a férfi megyei bajnokságról?

Szabó Péter a Heves Megyei Kézilabda Szövetség elnöke elhatározta, hogy újraindítja a megyei bajnokságokat a felnőtteknél. 2018/2019-ben cél volt, hogy a férfiaknál induljon el. Egyesületünk elnöksége, Havassy Kálmánt bízta meg ennek a koordinálásával, aminek ő örömmel eleget tett.
A megyei bajnokság újra indulása azért is hasznos, mert különböző korcsoportoknak nyújt versenyzési lehetőséget. Városunkban is van egy baráti társaság 4-16 Masters Handball Team néven, immár évek óta vesz részt öregfiúk tornákon. Egyesületünk tagjaiként ők képezik a megyei csapat gerincét, de lehetőséget kaphatnak azok is, akik szeretnek játszani, viszont az NB II-es férfi keretbe bizonyos okok miatt nem férnek be.
A legnagyobb szakmai haszna viszont abban van, hogy a férfi ifjúsági csapatunknak is – részben, vagy egészben – versenyzési lehetőséget nyújt olyan időszakban, amikor a korosztályukban egyébként szünetel a bajnokság. Általában az ifjúsági csapat 3-5 tagja erősíti az alapkeretet, de arra is volt már példa, hogy a mérkőzéseket a komplett ifjúsági csapat játszotta le.
A megyei bajnokságot tornarendszerben szervezi a Megyei Szövetségünk közösen a BAZ megyei szervezettel. A bajnokságban azonban három megyének játszik csapata, mert nevezett Nógrád megyei csapat is.
A bajnokság következő fordulójára március 16-án kerül sor a Kodály tornacsarnokában.

A mérkőzések az alábbi sorrendben kerülnek megrendezésre:

13:00 Hatvani KSZSE II. Hanyi Travel Hevesi SE
14:30 Balassagyarmati Kábel SE II. Hanyi Travel Hevesi SE
16:00 Balassagyarmati Kábel SE II. Hatvani KSZSE II.