Női felnőtt csapatunk új játékosa, Petrovics Anna

Női felnőtt csapatunkhoz a nyáron több új játékos is érkezett, akik a szezon során hozzásegíthetik az NB II-es csapatunkat a bajnokságban való minél jobb szerepléshez. Rövid riportok keretén belül igyekszünk bemutatni őket.
Ismerjétek meg Petrovics Annát , aki a csapat új irányító játékosa.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy a kézilabdával szeretnél foglalkozni?

Általános iskola első osztályában ismerkedtem meg a kézilabdával, de ekkor még néhány évig párhuzamosan úsztam és táncoltam is. Amikor a felső tagozatot kezdtem, akkor kerültem választás elé, mert nem fért bele az időmbe ennyi minden. Az egész család kézilabdás berkekben mozog és én magam is sok mérkőzésre jártam kicsiként is, így egyértelmű volt, hogy erre a sportra esik a választásom.

Kérlek, mesélj az eddigi pályafutásodról. Mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Gyöngyösön kezdtem el kézilabdázni, ahol egészen 14 éves koromig pallérozódtam. A mi korosztályunknál kezdődött a sok rostán történő kiválasztás a serdülő válogatottba. Mivel itt szépen meneteltem, így szerettem volna magasabb szintű klubba igazolni. Debrecenre esett a választásom, ami az évek során az otthonommá nőtte ki magát és négy nagyon emlékezetes évet töltöttem itt. Millió dolgot tudnék mesélni, sok-sok győzelem és vereség, csapatprogramok, válogatott összetartások. De talán a legemlékezetesebb az az ifjúsági Final Four bronzérem, ahol a csapatunk utoljára játszott együtt. Több okból kifolyólag egy kis szünet következett a pályafutásomban. A tavalyi szezonban, két év kihagyás után tértem vissza Füzesabonyba, ahol mind az ifi, mind a felnőtt csapattal nagyon sikeresen zártuk az évet.

Hogyan kerültél a hatvani csapathoz, és miért pont erre az Egyesületre esett a választásod?

A játékosok nagy része és a vezetőség tagjai sem voltam számomra teljesen ismeretlenek, hiszen Hatvantól nem túl messze lakom. Tetszettek a felvázolt célok és az elképzelések és nem utolsó sorban pedig nagyon közel van, ami számomra az egyetem és a munkám miatt is fontos.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, és mit vársz el a csapattól?

Szeretném, ha a csapat szintet tudna lépni és egyenletes teljesítményt nyújtanánk, és véghez tudnánk vinni azokat a célokat, amelyeket a szezon kezdetekor kitűzünk. Személy szerint tisztába vagyok a hiányosságaimmal, ezeket szeretném minél jobban fejleszteni.

A játékosok közül van olyan, akit már régebb óta ismersz, vagy olyan, akivel már játszottál együtt, egy csapatban?

Természetesen igen, szinte a komplett csapat ellen játszottam a tavalyi szezonban. Blaskó Vivivel és Szarvas Nórával az előző évben is együtt játszottunk, Nagy-György Hannával pedig még mindkettőnk gyöngyösi éveire vezethető vissza a csapattársi viszony.

Mi a hobbid? Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

Nagyon szeretek főzni és futni, mindkettő a kikapcsolódást jelenti számomra. Próbálok minél több időt tölteni a családommal és barátaimmal, akik közül többen is messze laknak tőlem, így nem a legegyszerűbb összehozni a találkozókat.

Kedves Panka!
Kívánjuk egyesületünk nevében, hogy a nálunk töltött idő alatt az általad kitűzött célokat sikerüljön elérned mind a csapattal, mind egyénileg. Reméljük, megtalálod a számításaidat a hatvani csapatban!
Üdvözlünk a Hatvani KSZSE-nél!
Sok sikert kívánunk!