Vasárnapi hidegzuhany… de nem az időjárás miatt!

Alsónémedi SE – Floor Trend Hatvani KSZSE 31:29 (9:15)
Mérkőzés időpontja
2019. 05. 05. 18:00
Nézőszám
110 fő
Kiállítások
4 ill. 12 perc
Hétméteresek
8/6 ill. 5/5
Játékvezetők
Csuka Pál, Kocsis Olivér
OKTAT60 Hatvani KSZSE
Futaki – Deák 3, Vas 2, Pásztor 1, Blaskó 6, Szarvas 5, Tóth B. 11 (5)
Cserék
Kovács – Oláh Juhász 1, Valló Katalin, Valló Krisztina, Nagy-György, Czakó, Czibolya-Petró, Bencs

Női felnőtt csapatunk a Floor Trend Hatvani KSZSE 2019. május 05-én (vasárnap) az Alsónémedi SE csapatával szemben lépett pályára az elődöntő szakaszában. Csapatunk sajnos érthetetlen módon két gólos verséget szenvedett az ellenféltől.

A mérkőzést követően az edzőt, Bárány Zsoltot és a mérkőzés egyik kiemelkedő teljesítményű játékosát, Blaskó Viviánát kérdeztük.

Blaskó Viviána
játékos

Az első félidőben nem játszottunk ugyan jól, de mégis tudtunk 5-6 góllal vezetni. A második félidőben nem tudom mi történt. Szétzuhantatok?
Nem tudom, hogy mi okozta ezt, hogy így lelankadt az üteme a játékunknak. A végén a kapunk sem teljesített olyan jól, mint az első félidőben, de mentségére mondva, a védelem sem. Nagyon sokszor „dadogott” a labda, pedig azt hittem, hogy megnyugodhatunk és felszabadultan játszhatunk tovább.

A második félidő közepén kicsit elbizonytalanodtunk, aztán megint feljöttünk, lett volna lehetőségünk a győzelemre. Feltűnően sok kétpercest, illetve piros lapot is kaptunk.
A védekezésünk jó volt az első félidőben, utána sajnos ott is szétestünk és ez velejár.

Te dobtál 6 gólt, illetve több hetest is kiharcoltál, tehát az egyéni teljesítményedre panasz nem lehet. Szerinted milyen lesz a visszavágó?
Örülök, hogy ennyivel hozzá tudtam járulni a csapat teljesítményéhez. Nagyon remélem, hogy jövő héten kicsit össze szedettebben lépünk a pályára. Legalább olyan teljesítményt tudunk nyújtani végig, mint most az első félidőben. Azzal le tudjuk dolgozni ezt a két gólös különbséget.

Lesz mit tenni a csapatnak jövőhéten, de Neked is. Jövő heti programod?
Érettségi érettségi hátán. Ott is kemény mérkőzés vár párunkra a csapatból, de reméljük, hogy sikerrel járunk ott is.

Vasárnap itt vagy a csapattal?
Igen, természetesen.

Egy kalappal az érettségire és a vasárnapi visszavágóra.
Köszönöm!

Bárány Zsolt
edző

Zsolt! Ez nem a mi napunk volt. A vége előtt 5-6 perccel úgy készültem, hogy az lesz a címe a mai mérkőzésről szóló beszámolónak hogy „Magunknak nehezítettük meg a győzelmet” de sajnos ez sem sikerült. Végén 31:29-re alul maradtunk. Tudom, hogy ilyenkor nehéz megszólalni, hiszen ez egy győztes mérkőzés is lehetett volna.
Pontosan, jól mondod. Magunkat vertük meg. Iskolapéldája volt ez a mérkőzés annak, hogy hogyan kell egy biztos vezetést és egy magabiztos előnyt pillanatok alatt odaadni és elbukni a mérkőzést. Személy szerint nagyon csalódott vagyok, mert ezen a meccsen az éves munka egyik pillanatról a másikra szertefoszlott. Ettől függetlenül két góllal kaptunk ki, még nincs itt a világvége. Azért észbe kell kapni és el kell gondolkodni azon, hogy nem elég az, ha 1-2 ember próbálja vinni a csapatot és a többiek pedig csak asszisztálnak mellé.

Gyakorlatilag végig kapkodva játszottunk, de az első félidőben volt olyan, amikor 6 gólos vezetéssel is mentünk. Az ellenfél az első félidőben 9 gólt dobott, a második félidőben viszont 22-t. A ránk jellemző pontos védekezés, az abból szerzett gyors góljaink nem működtek.
Abszolút nem. Valami nagyon nem volt rendben a fejekben, majd a videóból visszanézzük. Illetve, ami az első félidőben jó volt, az a másodikban nem működött. Mondhatnám úgy is, hogy ami kapura ment az gól lett. Úgy érzem, hogy egyik kapusunk sem volt a helyzet magaslatán a második félidőben, de nem ez a fő ok, hanem kimondottan a támadójátékunk gyatrasága.

Rendkívül sok kétpercest kaptunk, szám szerint hatot, illetve egy piros lapot is.
Ez történik akkor, amikor elkezdődik a kapkodás és mindenki szalad fejvesztve a dolgok után. Ez az egyik dolog. A másik dolog pedig, hogy onnantól kezdve, hogy megadjuk a sanszot az ellenfélnek, hogy feljöhet, biztos, hogy élni is fog vele. Úgy gondolom, hogy megkapták a lehetőséget és maximálisan éltek is vele. Jól csinálták.

Igen, volt az a pillanat, amikor nekik minden, nekünk meg semmi. Azt láttam, hogy Alsónémedit is meglepte a győzelem, főleg az első félidő után. A jövő hét mivel fog telni?
Egyértelműen lesz videózás, illetve kedden játszunk egy edzőmeccset majd Füzesabonnyal. Próbáljuk rendbe tenni a dolgainkat, meg egy kicsit átbeszélni. Hangsúlyozom, ezt elég nehéz, hogy amikor felbillen a pálya csak 1-2 ember viszi a hátán a csapatot. Ha a visszavágón is ez marad, akkor esélyünk sincs a továbbjutásra.

Nem csak az optimizmus mondatja velem, de úgy gondolom, hogy az a csapat, ami az elmúlt időszakban láthattunk, nem okozhat gondot a visszavágón.
Legfőképpen a fejekben kell rendet tenni, mert egy teljesen indiszponált, teljesen visszafogott játék nem működik. Csak akkor van esélyünk, lehetőségünk a továbbjutásra, hogyha mindenki egyformán hozzátesz, nem csak pár ember. Én is azt gondolom, hogy nem okozhat problémát a továbbjutás.