Vége a bajnokságnak- interjú Pápa Jánossal, férfi ifjúsági csapatunk edzőjével

A Magyar Kézilabda Szövetség 2020. április 9-én lezártnak nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságot, melynek alapján, egyik „Mérkőzés sorozat”-ban sem kerülnek kiosztásra helyezések, illetve a „Mérkőzés sorozat”-ok alapján az adott évadban, adott bajnoki osztályban nem lesznek alacsonyabb bajnoki osztályba kieső és magasabb bajnoki osztályba feljutó csapatok.

Férfi ifjúsági csapatunk edzőjével, Pápa Jánossal arról beszélgettünk, hogy hogyan értékeli a bajnokságot, illetve arról, hogy hogyan készülnek a következő szezonra.

Jani! A férfi ifjúsági csapat a tabella második helyén áll pontegyenlőséggel, de nem azonos mérkőzésszámmal a Nyíregyházi SN KFT csapatával. Összességében, mi a véleményed a csapatról, illetve mit gondolsz, hogyha tovább folytatódott volna a bajnokság, akkor a végén valójában milyen helyezést tudtatok volna elérni?

Friss feljutóként kezdtünk neki a bajnokság előtti alapozáshoz, azzal a pozitív tudattal, hogy az előző szezon bajnok csapatának kerete egyben maradt és a szezon elején tovább erősödött újonnan érkezőkkel. Célunk a keretünk ismeretében az volt, hogy minél előrébb lépkedjünk a tabellán, annak ellenére, hogy újoncnak számítottunk ebben az osztályban. A felkészülésünk jól sikerült, hiszen 3/3-as mutatóval kezdtünk, ezzel megalapozva azt a tekintélyt, hogy rutinosabb ellenfeleink ne kezeljenek le minket. A bajnokság szünetére elértük, hogy a tabella második fokán teleljünk, és azt a célt tűztük ki magunk elé a folytatásra, hogy a bajnokság végén is érmes pozícióban végezzünk. A bajnokságnak menetközben sajnos egy váratlan, „külső tényező” véget vetett. A szezont az MKSZ véglegesen befejezettnek nyilvánította és a bajnokságban nem hirdetett végeredményt. A mi csapatunk is ezáltal azon egyletek közé került, akik ez végett keserű szájízzel fognak visszaemlékezni, hiszen megfosztottak minket álmainktól, azaz az éremszerzéstől. A tabellán csak a Pick Szeged előz meg minket, a harmadik Nyíregyházával ugyan pontazonossággal vagyunk, de kevesebb mérkőzést játszottunk hozzájuk képest, és biztos vagyok benne, hogy pontelőnnyel lennénk, mert abban a fordulóban, ami nekünk már elmaradt, a pont nélkül álló Mizse KC csapatával játszottunk volna. Ezen tények tudatában teljesen megérdemelt a második helyünk, úgy gondolom, hogy egy csoport újonc csapattól ez egy kiváló teljesítmény! Ezt a hitet vezetőink is megerősítették bennem, mert ha „pozitívra” fordulnak a dolgok és újra együtt lehetünk, egy kisebb ünnepség keretében jutalmazni fogják az elvégzett munkánkat. Szeretném kiemelni, hogy ezt az eredményt úgy értük el, hogy az előző szezonhoz képest kevesebb edzést tudtunk tartani az egyesület „létesítmény problémája” végett. Idén már négy játékosunk egyetemre járt, heten pedig érettségizni készültek/nek. Rengeteg kompromisszumot kellett hozni ezen dolgok végett, de sikerült megoldani! Minden játékosom rengeteg „pluszt” tett hozzá, emberileg sok áldozatot hozott, azért, hogy ezt az eredményt elérhessük. Ezen tényezők végett vagyunk igazi NAGYBETŰS CSAPAT!! Köszönöm játékosaimnak a kiváló munkájukat, a hozzáállásukat!

Reményeink szerint szeptembertől már elkezdődik az új bajnokság. Van-e már tervetek/programotok arra, hogy hogyan fogtok majd készülni? Lesznek játékoscserék?

A jövő még nagyon képlékeny, hiszen a folytatás biztos dátumát nem ismerjük. Augusztusra remélhetőleg visszaáll a rend, újra kezdhetünk edzeni, bízva abban, hogy már a korosztálynak megfelelő edzésszámmal, új, korszerű körülmények között. Nem ismerve az új bajnoki kiírást, a régire alapozva, arra számítunk, hogy sajnos három játékosunk „kiöregszik”, viszont a nagyon erős serdülőből többen fel tudnak majd játszani. Mivel az iskolaszezon is képlékeny, nem tudni az érettségizők hová tudnak tovább tanulni, ezért a következő szezon kerete is csak a szezonkezdetre tud majd kialakulni. A legfontosabb viszont most az, hogy az újrakezdésre mindenki egészségesen térjen vissza.

Mindenkinek jó egészséget kívánok, mindenki vigyázzon magára és szeretteire!

Hajrá Hatvan!
Hajrá Hatvani KSZSE!